Προειδοποίηση Σύψα για συνθήκες πολύ υψηλής επιφυλακής – “Μην λέει ο καθένας θέλω να ανοίξω το ένα και το άλλο”

 Προειδοποίηση Σύψα για συνθήκες πολύ υψηλής επιφυλακής – “Μην λέει ο καθένας θέλω να ανοίξω το ένα και το άλλο”

Με πολύ μελανά χρώματα έβαψε την κατάσταση στην Αττική ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας καθώς εκτός από την αγωνία του προειδοποίησε όσον αφορά ένα ενδεχόμενο «ατύχημα» με τον κοροναϊό.

Είμαστε σε μια φάση σταθεροποίησης της επιδημίας στην Ελλάδα αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα, τα μισά στην Αττική και αυτό δεν μας αφήνει να αναθαρρήσουμε είπε ο κ. Σύψας.

«Η Αττική και ο κεντρικός Τομέας δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε, τα πολλά κρούσματα και ένα R που φτάνει στο 1 και ένας δείκτης θετικότητας που ξεπερνάει το όριο ασφαλείας του 4% μας προβληματίζουν. Έχουμε συνθήκες πολύ υψηλής επιφυλακής.

Η δυτική Αττική ήταν διαφορετικό πράγμα και γι’ αυτό μπήκε σε lockdown» πρόσθεσε το μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας

«Το μήνυμα είναι ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Το παρακολουθούμε πολύ στενά το κέντρο της Αθήνας με ιχνηλάτηση και τεστ» πρόσθεσε ο κ. Σύψας.

«Εάν σκάσει η Αθήνα θα έχουμε μεγάλους μπελάδες, μην λέει ο καθένας θέλω να ανοίξω το ένα και το άλλο. Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος για την Αθήνα. Αν έχουμε ατύχημα στην Αττική θα πάμε άσχημα για όλο τον χρόνο» υπογράμμισε και κάλεσε όλους όσοι κατεβαίνουν και ψωνίζουν στο κέντρο να είναι πολύ προσεκτικοί, «δεν θέλουμε διασπορά».

Ο κ. Σύψας, τέλος, πρόσθεσε ότι «έχει νόημα η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, το βασικότερο όπλο είναι αυτό, τα άλλα είναι συμπληρωματικά, Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις αλλά θα παραμείνει».