Πριν και μετά: Οι αλλαγές στα σώματα διάσημων αθλητών (εικόνες)

 Πριν και μετά: Οι αλλαγές στα σώματα διάσημων  αθλητών (εικόνες)

Όταν ένας αθλητής φτάνει στο τέλος της καριέρας του και σταματά να κάνει αυτό που έχει μάθει τόσα χρόνια, σε καθημερινή βάση τότε του είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί.

Tου Νίκου Βόπη

Σε αυτό το αφιέρωμα θα δούμε τις μεγαλύτερες σωματικές αλλαγές που πραγματοποίησαν αθλητές στο σώμα τους. 

Είναι δεδομένο πως όταν έχεις μάθει και συνηθίσει να γυμνάζεσαι για πολλά χρόνια αυτό γίνεται συνήθεια και είναι πολύ δύσκολο να την αποβάλεις όταν βγάλεις από πάνω σου την ταυτότητα του αθλητή. Αυτή τη δυσκολία αντιμετωπίζουν αρκετοί επαγγελματίες αθλητές. Και αυτή η δυσκολία δεν κοιτάζει αθλήματα. 

Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια – “Φρένο” για χιονοδρομικά, εστίαση και… κούρεμα οφειλών

Μπορεί να προέρχεται κάποιος από το χώρο του ποδοσφαίρου είτε από το χώρο του μπάσκετ είτε από κάπου αλλού. Η αλήθεια είναι πως μετά τη μεταβατική περίοδο που περνούν όλοι ξεκινά η αναζήτηση διότι έχουν συνηθίσει να βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να τους αρέσει αυτό που βλέπουν. 

Τι συμβαίνει όμως όταν πάψει η καθημερινή προπόνηση; όταν πλέον όλα τα απαγορευμένα γεύματα που θα μπορούσε ένας επαγγελματίας αθλητής να δοκιμάσει πλέον είναι ελεύθερα και χωρίς κανέναν περιορισμό; Έχουμε δει πολλούς τρομερούς αθλητές να γίνονται άλλοι άνθρωποι όταν φεύγουν από την ενεργό δράση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά του Ρονάλντο, του Αντριάνο και πολλών άλλων οι οποίοι όταν σταμάτησαν να κάνουν αυτό για το οποίο δοξάστηκαν πήραν πολλά κιλά και πάλεψαν και με την κατάθλιψη. 

Σε αυτό το άρθρο όμως θα δούμε το αντίθετο. Θα δούμε αθλητές που παρ’ όλο που έφυγαν από την ενεργό δράση το έριξαν στα βάρη θέλοντας να αποκτήσουν μία υπόσταση διαφορετική από αυτή που τους χαρακτήριζε. 

Οι αλλαγές είναι τεράστιες και θα εντυπωσιαστείτε με τα όσα θα δείτε: 

Φερνάντο Τόρες: Με μία λαμπρή καριέρα σε Αγγλία και Ισπανία ο Ισπανός επιθετικός άφησε το όνομά του στην ιστορία του ποδοσφαίρου ως ένας εκ των χαρισματικότερων σκόρερ όλων των εποχών. Η ικανότητά του να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα δεδομένη. Πρόσφατα αποχώρησε από την ενεργό δράση και βλέπετε τη μεταμόρφωσή του: 

Τιμ Χάουαρντ: Ο Αμερικανός τερματοφύλακας διέπρεπε για περισσότερα από 15 χρόνια στα ποδοσφαιρικά γήπεδα κάτω απ’ τα γκολπόστ. Όταν αποφάσισε να βγάλει τα γάντια του το έριξε στα βάρη και πλέον είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας γυμναστηρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Χοσέ Μαρί: Ο θρύλος της Μίλαν μπορεί να μην πραγματοποίησε την καριέρα που ονειρευόταν εξαιτίας και των τραυματισμών που είχε όμως μετά το ποδόσφαιρο βρήκε το πάθος μέσα στις αίθουσες γυμναστηρίων. 

Ζε Ρομπέρτο: Εκ των κορυφαίων αμυντικών μέσων καθ’ όλη την καριέρα του. Σπουδαίες εμφανίσεις στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Αγωνίστηκε σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου μεταξύ άλλων αφήνοντας σπουδαία κληρονομιά. Όταν έκοψε το ποδόσφαιρο δεν έκοψε και τη γυμναστική όπως φαίνεται. 

Μάικ Μπίμπι: Πολύ μεγάλη καριέρα στους Σακραμέντο Κινγκς ο Αμερικανός. Εξαιρετικά οξυδερκής παίκτης και ένας εκ των all star όλων των εποχών για την ομάδα του Σακραμέντο. Πλέον είναι προπονητής σε ομάδα του κολλεγιακού και μαζί με την ομάδα προπονείται κι αυτός όπως φαίνεται. 

Νάνι: Σπουδαίος Πορτογάλος εξτρέμ. Μεγάλη κλάση, όργωνε όλη τη δεξιά και αριστερή πλευρά. Ιδιαίτερα ταχύς και αρκετά μπροστά απ’ την εποχή του. Αγωνίστηκε σε Σπόρτινγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φενέρμπαχτσε και όπως όλα δείχνουν λατρεύει τη γυμναστική. 

Μαρσέλο Ρίος: Ιδιαίτερα καινοτόμος τενίστας. Άφησε εποχή όταν αγωνιζόταν βάζοντας δύσκολα σε Σάμπρας και Αγκάσι που ήταν οι κορυφαίοι στη γενιά του. Σπουδαίος όμως προπονητής τένις και αφού τελείωσε παικτικά την καριέρα του. Κρατιέται σε εξαιρετική φόρμα. 

Πάμε τώρα στους ενεργούς παίκτες: 

Ανταμά Τραορέ: Ο πολιτογραφημένος Ισπανός ξεκίνησε ως ένα αδύνατο παιδί αλλά με τα χρόνια έβαλε αρκετά κιλά μέσα στα γυμναστήρια των ομάδων που αγωνίστηκε. Πρόκειται για έναν εκ των πιο δυνατών και ταχυδυναμικών φουλ μπακ στην Αγγλία αυτή τη στιγμή αφού αγωνίζεται με τη φανέλα της Γουλβς. 

Νίκολα Γιόκιτς: Αν τον δεις στο δρόμο και δεν ασχολείσαι με το ΝΒΑ θα πεις ότι πρόκειται για έναν ψηλό άνθρωπο αλλά δεν πάει ο νους σου ότι είναι αθλητής. Στα πρώτα του χρόνια στο ΝΒΑ προβλημάτισε με την εμφάνισή του και τα πολλά παραπάνω κιλά αλλά όσα τα τότε κιλά του τοσο και το μπάσκετ που ξέρει ο Σέρβος. Η αλλαγή τεράστια και πλέον είναι μια ομάδα μόνος του στους Νάγκετς. 

Σχετικά Άρθρα