Κινέζοι γιατροί στην Γουχάν: ” Οι αρχές μας ζητούσαν να λέμε ψέματα για τον κοροναϊό ” – Σάλος από αποκάλυψη βρετανικού ντοκιμαντέρ

 Κινέζοι γιατροί στην Γουχάν: ” Οι αρχές μας ζητούσαν να λέμε ψέματα για τον κοροναϊό ” – Σάλος από αποκάλυψη βρετανικού ντοκιμαντέρ

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τον τρόπο που η Κίνα διαχειρίστηκε τον κορονοϊό κατά το πρώτο διάστημα της εμφάνισής του στην πόλη Γουχάν, φέρνει στο φως ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο ITV με τίτλο «Outbreak: The Virus That Shook The World».

Το ντοκιμαντέρ «Πανδημία: Ο ιός που συγκλόνισε τον Κόσμο» θα προβληθεί σήμερα το βράδυ από το βρετανικό ITV, παρουσιάζει αυτές τις μαρτυρίες, τις οποίες κατέγραψε κρυφή κάμερα ερασιτέχνη δημοσιογράφου να λένε ότι γνώριζαν πολύ καιρό ότι ο ιός είναι φονικός. 

Ένας από αυτούς είπε: «Στα τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου συγγενής φίλου μου πέθανε από τον ιό. Πολλοί από εκείνους που ζούσαν μαζί του μολύνθηκαν».

Δημοσιογράφος καταγγέλλει πρώην υφυπουργό Άμυνας για σεξουαλική παρενόχληση!

Στις 12 Ιανουαρίου, ο ΠΟΥ ανακοίνωνε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο και τόνιζει ότι είχε επαρκείς διαβεβαιώσεις από τις κινεζικές αρχές. 

«Ξέραμε ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλά σε σύσκεψη στο νοσοκομείο μας είπαν να μην πούμε τίποτα», είπε ένας άλλος γιατρός.

Μάλιστα, αυτήν τη χρονική περίοδο κλιμάκιο του ΠΟΥ βρίσκεται στην Γουχάν προκειμένου να ερευνήσει την προέλευση του κορονοϊού. 

Η Κίνα ενημέρωσε πρώτη φορά τον ΠΟΥ για 27 κρούσματα της ασθένειας στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 χωρίς να έχει κάνει αναφορά σε θανάτους έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2020.

Σχετικά Άρθρα