Η “οργή” Σακελαροπούλου και οι επιλεκτικά “ευαίσθητοι”…

 Η “οργή” Σακελαροπούλου και οι επιλεκτικά “ευαίσθητοι”…

Φωτο Αρχείου

O “Βηματοδότης” περιγράφει εμμέσως πλην σαφώς την οργή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου για τα πυρά που δέχεται εσχάτως (“φωτογραφίζοντας” συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης) για κάποια γεγονότα.

Γράφει συγκεκριμένα:

“Οπως όλοι γνωρίζετε, καθώς διαβάζετε και βλέπετε, ο ακροδεξιός λαϊκισμός δεν ευδοκιμεί μόνο στην Αμερική του ανεκδιήγητου Ντόναλντ Τραμπ. Κυκλοφορούν κάμποσοι θαυμαστές του και ανάμεσά μας, οι οποίοι τελευταίως επιτίθενται συστηματικά και οργανωμένα, αναπαράγοντας ευτελή fake news, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατασκευάζουν κατά καιρούς ασυνάρτητες ψευδολογίες με κεντρικό αφήγημα ότι δεν ακολουθεί τα υπερπατριωτικά βήματα του προκατόχου της, τα ήθη και τα έθιμα του κ. Παυλόπουλου.

Σε αυτό το μοτίβο, άλλοτε ανακαλύπτουν εξαφανισμένα καριοφίλια, άλλοτε δεν βλέπουν την ελληνική σημαία στο γραφείο της, άλλοτε ότι δεν ασπάστηκε τον Αρχιεπίσκοπο και πιο πρόσφατα ότι επιδεικνύει υπερβολική ευαισθησία στο κράτος δικαίου και στ’ ανθρώπινα δικαιώματα! Οπως αναφέρουν οι συνεργάτες της, κάποιοι δεν μπορούν προφανώς να αποδεχθούν ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένει ένας ευαίσθητος πολίτης που νοιάζεται για όσα συμβαίνουν γύρω της και δεν παραμένει αυστηρά προσηλωμένη στην «εθιμοτυπία» των υψιπετών δηλώσεων και των ανύπαρκτων πράξεων.”

Αναμφίβολα ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αντιμετωπίζεται με την δέουσα προσοχή και να μην εμπλέκεται στην αντιπαράθεση των κομμάτων. Από την άλλη, τα ίδια τα πρόσωπα που υπηρετούν τον θεσμό οφείλουν να διακονούν το αξίωμα με τρόπο που δεν θα δημιουργεί αμφιβολίες. Οι βολές που δέχεται η κ. Σακελαροπούλου δεν αποτελούν θετική καταγραφή, ωστόσο οι “ευαίσθητοι” οφείλουν να μην διακατέχονται επιλεκτικά από τέτοια συναισθήματα.

Διότι όταν κατά το παρελθόν, μέσα ενημέρωσης και αρθρογράφοι ζητούσαν την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα επειδή διαφωνούσαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ή για όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015 (δημοψήφισμα), δεν είχε εκδηλωθεί παρόμοια “ευαισθησία”…

Σχετικά Άρθρα