ΣΥΡΙΖΑ: Θα λάβει πρωτοβουλία για τις πατέντες των εμβολίων ο κ. Μητσοτάκης μετά το παράδειγμα Αναστασιάδη και Γερμανίας;

 ΣΥΡΙΖΑ: Θα λάβει πρωτοβουλία για τις πατέντες των εμβολίων ο κ. Μητσοτάκης μετά το παράδειγμα Αναστασιάδη και Γερμανίας;

Με Ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για τον εμβολιαστική σχεδιασμό χαρακτηρίζοντας τον “φιάσκο”, ενώ ταυτόχρονα ζητά από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πολιτική δράση στο πλαίσιο της Ε.Ε. προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη παραγωγή εμβολίων μέσα από την εξαγορά της πατέντας από την ΕυρωπαΪκή Ένωση.

Αναλυτικά η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Μετά το νέο φιάσκο του κ. Μητσοτάκη με τους 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα που τελικά έγιναν 5.000-8.000 τη μέρα, η κυβέρνηση συνεχίζει χωρίς κανέναν σχεδιασμό. Όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούν πως με αυτούς τους ρυθμούς δεν επιτυγχάνεται η ανοσία ούτε μέχρι το τέλος του 2021. 

Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για χάσιμο ούτε για ψέματα. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την προσπάθειά του να προμηθευτεί εμβόλια από το Ισραήλ και η Γερμανία ήδη έχει εξασφαλίσει 30 εκ. περισσότερα εμβόλια.

Τι πρωτοβουλίες θα ακολουθήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης; Θα θέσει στην αυριανή του επίσκεψη στην Πορτογαλία το θέμα για άρση του καθεστώς των πατεντών στον προεδρεύοντα της ΕΕ, Πορτογάλο πρωθυπουργό; Θα υπάρξει σχεδιασμός από την Ελληνική κυβέρνηση για διμερείς συμφωνίες όπου αυτό είναι δυνατόν όπως απαιτεί η κρίσιμη κατάσταση που ζει η χώρα μας; Την απουσία σχεδιασμού της κυβέρνησης την πληρώνει πολύ ακριβά η κοινωνία, έστω και τώρα απαιτείται σχέδιο και δράση.

Σχετικά Άρθρα