Ανατροπή με τα σχολεία: Δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα – Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

 Ανατροπή με τα σχολεία: Δεύτερες σκέψεις για το άνοιγμα – Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Μπορεί η 11η Ιανουαρίου για την επιστροφή στα θρανία των μαθητών των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς να έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας όμως οι λοιμωξιολόγοι θα περιμένουν τα τελευταία διάθεσιμα στοιχεία για να δώσουν το οριστικό «πράσινο φως».

Τα στοιχεία των τελευταίων δύο ημερών για τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ αλλά και οι εικόνες από τα Θεοφάνια προβληματίζουν τους ειδικούς

Όλα τα στοιχεία θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση (σήμερα ή αύριο) των λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα για τα επόμενα βήματα της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα του click away καθώς είναι άλλη μια κίνηση που προβληματίζει τους ειδικούς δεδομένης της επιβάρυνσης για την κινητικότητα που με τη σειρά της αποτελεί «έδαφος» για διασπορά του κορονοϊού.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί πρέπει να αποφασίσουν το επόμενο διάστημα και για την επιστροφή στα σχολεία των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων με το βλέμμα να είναι στραμμένο περισσότερο στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ερχόμενου Ιουνίου.

Σχετικά Άρθρα