Αντάρτικο από Ιερώνυμο και Αμβρόσιο στο Αίγιο – Κανονικά ο αγιασμός, έπεσαν στην θάλασσα και για τον Σταυρό (vid)

 Αντάρτικο από Ιερώνυμο και Αμβρόσιο στο Αίγιο – Κανονικά ο αγιασμός, έπεσαν στην θάλασσα και για τον Σταυρό (vid)

Kανονικά έγινε στο Αίγιο ο Αγιασμός των υδάτων.

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο πήγαν στην παραλία και έριξαν τον Σταυρό.

Η τελετή έγινε στο Αίγιο παρουσία πιστών, και μάλιστα δύο κολυμβητές έπεσαν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό!

Πληροφορίες του flamis.gr αναφέρουν πως παρενέβη ο Εισαγγελέας και κάλεσε τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο.

Αυτό είναι το έγγραφο συναίνεσης εμβολιασμού – Παραιτήθηκε ο Διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας μετά το σάλο

Το Λιμενικό επενέβη, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και επέβαλε στον Μητρπολίτη 1500 ευρώ πρόστιμο και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19.

O Μητροπολίτης από χθες είχε ξεκαθαρίσει την θέση του με ανακοίνωση στις τοπικές ιστοσελίδες

«Ανοιχτοί θα είναι οι Ιεροί Ναοί στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα ανήμερα των Θεοφανείων, μιας και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος επιβεβαίωσε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου που δεν συμφωνεί με την εφαρμογή αυστηρού lockdown μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, που περιλαμβάνει και το κλείσιμο των Ιερών Ναών.

Ο Σεβασμιώτατος, εξάλλου, θα χοροστατήσει ανήμερα των Θεοφανείων στην Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην παραλία Αλυκής, ενώ άγνωστο παραμένει αν τελικά θα πραγματοποιηθεί ή όχι Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα αλλά χωρίς φυσικά πιστούς να πέφτουν στο νερό. Το σενάριο πάντως δεν επιβεβαιώνεται από κύκλους της Ιεράς Μητρόπολης.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης ζητά από τους πιστούς να προσέλθουν, τηρώντας όλα τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, στους Ιερούς Ναούς για να παραλάβουν για τα σπίτια τους τον Μεγάλο Αγιασμό “προς ίασιν ψυχής τε και σώματος”.

Η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης αναφέρει τα εξής:

“Πληροφορούμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ότι κατά την εορτή των Θεοφανείων και συμφώνως με την υπ’ αριθ. πρωτ. 10/5/4ης Ιανουαρίου 2021 Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα «Αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 4.1.2021 ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την εορτή των Θεοφανείων», θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, συμφώνως με το ήδη ανακοινωθέν πρόγραμμα υπό της Ιεράς Μητροπόλεως, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Επαρχίας μας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και την Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού εις το Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου παραλίας Αλυκής Αιγίου.  
Καλούμε τους ευσεβείς Χριστιανούς να εορτάσουν τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, την φανέρωση της Αγίας Τριάδος στον κόσμο, που σηματοδοτεί την αφετηρία της σωτηρίας και της πνευματικής μας αναγεννήσεως”

Σχετικά Άρθρα