Επιμένουν ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ για τις αναβολές εμβολιασμών- Απάντηση Παγώνη στην ανακοίνωση Θεμιστοκλέους

 Επιμένουν ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ για τις αναβολές εμβολιασμών- Απάντηση Παγώνη στην ανακοίνωση Θεμιστοκλέους

Για ανακρίβειες του υπ. Υγείας σχετικά με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών, ‘εκανε λόγο με νέες δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, καλώντας, μάλιστα τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να ζητήσει συγγνώμη.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών αποκάλυψε ότι και η ίδια επρόκειτο να εμβολιαστεί σήμερα το πρωί, όμως ο προγραμματισμένος εμβολιασμός 450 γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», αναβλήθηκε.

Όπως είπε το επίσημο έγγραφο της αναβολής του εμβολιασμού πήγε στη διοίκηση του νοσοκομείου την περασμένη Πέμπτη ενώ και όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές ενημερώθηκαν με sms στο κινητό τους.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αποκάλυψε επίσης ότι σε επικοινωνία που είχε με τον Μάριο Θεμιστοκλέους τον ρώτησε για ποιο λόγο αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί και εκείνος επέμεινε ότι δεν είχαν προγραμματιστεί προκαλώντας την έντονη αντίδρασή της.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, μίλησε, επίσης, ο Παναγιώτης Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ο οποίος αποκάλυψε ότι σήμερα αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών εκτός από το «Γεννηματάς», στο Τζάννειο, το Μεταξά και το Δρομοκαΐτειο.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του το βράδυ της Κυριακής ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, Μάριος Θεμιστοκλέους, υποστήριξε ότι δεν έχουν αναβληθεί εμβολιασμοί υγειονομικών και ότι όλα γίνονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Συνολικά οι εμβολιασμοί γιατρών και νοσηλευτών αναβλήθηκαν σε περίπου είκοσι νοσοκομεία της χώρας, όπως στο νοσοκομείο Ξάνθης, Σερρών, Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Μεσολογγίου, Καλαμάτας, Πύργου, Μυτιλήνης, Ρόδου, Κω, στο Βενιζέλειο Κρήτης και στο Καραμανδάνειο Πατρών.

Σχετικά Άρθρα