“Δεν θα έμενα στην Παρί ακόμα και αν μου το ζητούσαν”

 “Δεν θα έμενα στην Παρί ακόμα και αν μου το ζητούσαν”

Εδώ και μερικές ημέρες ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο είναι ο νέος προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν με τον Τόμας Τούχελ και το τεχνικό του επιτελείο να αποχωρεί από την ομάδα του Παρισιού και τον βοηθό του να αφήνει αιχμές για τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Λεονάρντο. 

Του Νίκου Βόπη

Συγκεκριμένα, ο βοηθός του Τόμας Τούχελ, Σολτ Λεβ, τόνισε με δηλώσεις του: 

“Στις 23 Δεκεμβρίου, μετά τη νίκη της ομάδας με 4-0 επί της Στρασμπούρ μείναμε όλοι έκπληκτοι όταν ο Λεονάρντο μας ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Ο Τόμας κατάφερε να πετύχει σπουδαία πράγματα με την ομάδα, ιστορικής σημασίας και η ομάδα παρά τους τραυματισμούς και τον κορονοϊό τα πήγαινε εξαιρετικά. Δεν το περιμέναμε. 

Εγώ δεν θα συνέχιζα ακόμα και αν μου το ζητούσε η διοίκηση. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ακολουθήσω τον Τόμας όπου κι αν πήγαινε. Πριν από την Παρί είχα την ευκαιρία να μείνω σαν πρώτος προπονητής είτε στην Ζάλτσμπουργκ είτε στη Λειψία αλλά δεν το δέχτηκα. Σύμφωνα με το δικό μου σκεπτικό όταν συνεργάζεσαι με κάποιον δεν τον εγκαταλείπεις στα δύσκολα. Έχουμε μία πολύ δυνατή σχέση. Του έχω δώσει το λόγο μου ότι δεν θα τον εγκαταλείψω, υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσά μας και είμαι μέρος τόσο των επιτυχιών όσο και των αποτυχιών. 

Όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις του συλλόγου και τις ειδήσεις που έβγαιναν προς τα έξω θα είχε αντιληφθεί πως υπήρχε ένταση το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάμεσα στον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή. Το καλοκαίρι δεν έγιναν οι μεταγραφές που θέλαμε με πολύ σημαντικούς παίκτες να αποχωρούν από την ομάδα λίγο πριν κάποια πολύ σημαντικά παιχνίδια τον Αύγουστο. Αυτό δημιούργησε ένταση ανάμεσα στους αρχηγούς της ομάδας και το τεχνικό επιτελείο ενώ αυτό γινόταν πιο έντονο καθώς ο τεχνικός διευθυντής δεν είχε το ίδιο σκεπτικό με τον προπονητή”. 

Το libre μίλησε με τον έγκριτο Ισπανό δημοσιογράφο της Marca, Χουάνμα Βελάσκο ο οποίος έδωσε συνέχεια στο θέμα λέγοντας: 

“Άπαντες γνώριζαν ότι το κλίμα είχε χαλάσει στα αποδυτήρια. Οι παίκτες δεν έδειχναν να εμπιστεύονται πλέον τον Τούχελ καθώς εκείνος τους είχε πει πως κανένας δεν θα αποχωρούσε το καλοκαίρι, πράγμα το οποίο δεν συνέβη και αυτό κλόνισε την εμπιστοσύνη τους. Εκτός αυτού, δεν υπήρχε άρτια συννενόηση ανάμεσα στον Τούχελ και τον Λεονάρντο. 

Οι δυο τους είχαν έρθει σε ρήξη αρκετές φορές είτε για μεταγραφικά είτε για τεχνικά ζητήματα, ο Λεονάρντο συνήθιζε να επεμβαίνει αρκετά συχνά στη δουλειά του Γερμανού προπονητή και στη συνέχεια αυτό δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς ο Τούχελ ήρθε σε επαφή με τη διοίκηση και εκείνη δεν τον στήριξε αλλά πήρε το μέρος του Λεονάρντο. 

Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ο Τούχελ σταμάτησε να νοιάζεται τόσο πολύ για τα αποτελέσματα και για την απόδοση των παικτών. Νοητικά είχε ήδη αποχωρήσει από τον σύλλογο όμως δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση να παραιτούταν και να χάριζε τόσα εκατομμύρια. Φυσικά και θα έμενε μέχρι να τον απολύσουν, όπερ και εγένετο μιας και είχε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι και δεν είχε σκοπό να χαρίσει χρήματα. Εν τέλει, η χρυσή τομή βρέθηκε και οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους με ένα ποσό που συνέφερε και τους δύο”. 

Σχετικά Άρθρα