Φ. Γεννηματά στη RealNews: “Χωρίς σχέδιο και οργάνωση η κυβέρνηση”

 Φ. Γεννηματά στη RealNews: “Χωρίς σχέδιο και οργάνωση η κυβέρνηση”

«Το 2021 έρχεται με σχέδια, όνειρα και ελπίδες. Μας χρωστά όσα μας στέρησε το 2020, τις στιγμές που δεν ζήσαμε, τις αγκαλιές που δεν δώσαμε, τις ζωές μας που βάλαμε ‘στον πάγο’. Έχουμε, όμως, ακόμα δρόμο μπροστά μας. Το να ‘ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω’ δεν μπορεί να μείνει ένα σύνθημα, ένα κλισέ, θέλει μεγάλο αγώνα. Η μάχη συνεχίζεται, αλλά πια έχουμε καλύτερα όπλα για να την κερδίσουμε. Το εμβόλιο είναι ένα μεγάλο δώρο. Χρειάζεται όμως σχέδιο, οργάνωση, αποτελεσματικότητα που έλειψαν, με ευθύνη της κυβέρνησης, το προηγούμενο διάστημα.», τόνισε σε συνέντευξή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. 

Η κα Γεννηματά, μιλώντας στην εφημερίδα «Realnews», πρόσθεσε ότι η μάχη αυτή είναι μαραθώνιος. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας, σημείωσε, δυστυχώς, δεν έγινε μάθημα στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του. Συνεχίζουν την επικοινωνιακή διαχείριση και τα μηνύματα εφησυχασμού, που πληρώσαμε ακριβά. Με χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

«Εμείς έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένο οδικό χάρτη για τον έλεγχο της πανδημίας. Για το «ασφαλές άνοιγμα», τη διαδικασία εμβολιασμού, την στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας. Πρώτη προτεραιότητα παραμένει η ενίσχυση του ΕΣΥ, που ξέμεινε στις εξαγγελίες.

Η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα δεν μπορεί να τελούν σε επ’αόριστον αναστολή με οριζόντια μέτρα καθολικής εφαρμογής παντού, αλλά απαιτούνται στοχευμένες, ανά περιοχή, παρεμβάσεις, στη βάση αξιόπιστων επιδημιολογικών δεδομένων και μαζικών τεστ. Η διαδικασία εμβολιασμού είναι σημαντικό να εξελιχθεί αποτελεσματικά και με απόλυτη διαφάνεια. Η παρέλαση της κυβερνητικής ‘ελίτ’ που εμβολιάστηκε κατ’ εξαίρεση είναι προκλητική και στέλνει λάθος μήνυμα. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ήρθε ο «κατόπιν ενεργειών μου» Πρωθυπουργός να το σταματήσει», υπογράμμισε. 

Όσον αφορά το μέλλον των επιχειρήσεων, η κα Γεννηματά επεσήμανε ότι «Έχουμε ανακοινώσει εγκαίρως, ρεαλιστικές λύσεις άμεσης εφαρμογής, για να κρατηθούν ζωντανή η οικονομία και όρθια η κοινωνία. Προτάσεις που ο Πρωθυπουργός είτε αρνείται να αποδεχτεί είτε αποσπασματικά υιοθετεί με μεγάλη καθυστέρηση.

Έκλεισε τα αυτιά του και γύρισε την πλάτη στους ξενοδοχοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δεν είχαν την υποδομή για click away, στους αγρότες που εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους και είδαν και παράνομες περικοπές στις επιδοτήσεις τους, στους 350.000 συνταξιούχους που περιμένουν ακόμη τη σύνταξη, στους μακροχρόνια άνεργους που βρίσκονται στο περιθώριο.

Ακόμα και τα φάρμακα των συνταξιούχων που τους κόπηκε το ΕΚΑΣ, άρον άρον αναγκάστηκε να τα δώσει μετά την κριτική μας και την κατακραυγή. Κρατά υποτίθεται εφεδρικά αποθέματα για αργότερα ενώ στην πραγματικότητα προετοιμάζει προεκλογικά επιδόματα «αλά ΣΥΡΙΖΑ». Η επόμενη μέρα όμως δεν μπορεί να χτιστεί πάνω σε κοινωνικά και οικονομικά ερείπια, επιμένω σ’ αυτό».  

Ερωτευθείσα για  το πώς βλέπει την κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι στιγμής, η κα Γεννηματά είπε πως «Τον Ιούλιο του 2019, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, ανάμεσα σε αυτούς χιλιάδες προοδευτικοί, κεντρώοι, μετριοπαθείς πολίτες και δημοκράτες της μεσαίας τάξης, ψήφισαν ΝΔ γιατί ήθελαν να φύγει επιτέλους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και επί ενάμιση χρόνο παρακολουθούν σκηνές από το ίδιο έργο.

Ξανά έφοδος στο κράτος, με καθεστωτικές πρακτικές, παλαιοκομματικές λογικές και αλαζονικές συμπεριφορές, γαλάζιας απόχρωσης αυτή τη φορά. Όσο και αν ο κ. Μητσοτάκης τα δίνει όλα για να προπαγανδίσει, με δημόσιο χρήμα, τη δήθεν «κεντρώα» ή ‘μεταρρυθμιστική’ του εικόνα, η πραγματικότητα δεν κρύβεται. Το περίφημο σχέδιο τους για την ανόρθωση της χώρας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ατζέντα των απαιτήσεων των ισχυρών φίλων τους. Αντί μεταρρυθμίσεων που θα «σπρώξουν» την οικονομία και την κοινωνία μπροστά, συντηρητικές επιλογές παλαιάς κοπής.

Η πανδημία και οι έκτακτες συνθήκες αντί να λειτουργήσουν ως καταλύτης επίσπευσης των αναγκαίων αλλαγών χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για να σαρώσουν εργασιακά κεκτημένα, να περιορίσουν την πολυφωνία, να ελέγξουν θεσμούς με τις δικές τους επιλογές και να επιβάλλουν τις συντηρητικές ιδεοληπτικές εμμονές τους στη Δημόσια Διοίκηση, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην εκπαίδευση, στη Δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. 

Σχετικά Άρθρα