Χωρίς έγκριση για χρήση η Βραζιλία παρέλαβε 2 εκατ. δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca

 Χωρίς έγκριση για χρήση η Βραζιλία παρέλαβε 2 εκατ. δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca

Η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας, γνωστή ως Anvisa, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι έδωσε την έγκριση για την εισαγωγή δύο εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της COVID-19 που παρασκεύασε η εταιρεία AstraZeneca σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρότι το εμβόλιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί προς χρήση στη χώρα.

Η Anvisa ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το αίτημα για εισαγωγή που είχε δεχτεί από το βιοιατρικό κέντρο Fiocruz, που συνδέεται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, την Πέμπτη. Η εισαγωγή των δόσεων πριν από την έγκριση του εμβολίου θα επιτρέψει την έναρξη των εμβολιασμών όταν η Anvisa δώσει το πράσινο φως, είπε η ρυθμιστική αρχή.

Η Βραζιλία δεν έχει ακόμη δώσει άδεια για κάποιο εμβόλιο. Το Fiocruz θα αιτηθεί να του δοθεί άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου την Τετάρτη, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του την περασμένη εβδομάδα. Η Βραζιλία έχει καταγράψει τα δεύτερα περισσότερα θύματα της COVID-19 μετά τις ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη αυτή χώρα της Νότιας Αμερικής έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού με το υπουργείο Υγείας της να αναφέρει πάνω από 7,7 εκατομμύρια–μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα