Έφοδος σε σπίτια χωρίς καταγγελίες – Δεν θα κυκλοφορεί κανείς: Οι… πρωτοχρονιάτικες δηλώσεις Χρυσοχοΐδη και τα μέτρα για το νέο χρόνο (vid)

 Έφοδος σε σπίτια χωρίς καταγγελίες – Δεν θα κυκλοφορεί κανείς: Οι… πρωτοχρονιάτικες δηλώσεις Χρυσοχοΐδη και τα μέτρα για το νέο χρόνο (vid)

Τα πρωτόγνωρα μέτρα και μάλιστα πιο αυστηρά συγκριτικά με τα Χριστούγεννα θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για τα μέτρα που θα ισχύσουν την παραμονή αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, κάνοντας λόγο για καθολικούς και αυστηρούς ελέγχους στους δρόμους αλλά και στα σπίτια, όπου γίνονται πάρτι, με ή χωρίς καταγγελίες.

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Μα κανείς. Στις δέκα η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων. Όποιο αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί μετά τις δέκα θα το σταματά η αστυνομία. Δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο που δεν θα το σταματά. Θα είναι καθολικοί οι έλεγχοι. Ανήμερα της πρωτοχρονιάς θα υπάρξουν επίσης πολύ αυστηροί έλεγχοι».

Τάδε έφη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανοίγοντας δρόμο για το κλίμα αστυνομοκρατίας που αναμένεται να επικρατήσει την παραμονή αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν δίστασε να προαναγγείλει τον τρόπο με τον οποίο θα επεμβαίνει η αστυνομία εφόσον υπάρχουν πληροφορίες για διεξαγωγή πάρτι με περισσότερα άτομα απ’ όσα έχουν οριστεί ως ανώτατο όριο (9).

«Είτε με καταγγελία, είτε χωρίς καταγγελία, αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από την νομοθεσία ή υπάρχει προκλητική συμπεριφορά κάποιων είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αυστηρότερο από αυτό των Χριστουγέννων, θα είναι το σχέδιο της αστυνομίας στην επιχείρηση… πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και για την υλοποίησή του θα χρησιμοποιηθούν 4.000-5.000 αστυνομικοί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα δείξει η αστυνομία σε βίλες οι οποίες φέρεται να έχουν νοικιαστεί μέσω Airbnb για ιδιωτικά ρεβεγιόν, ενώ ο «μεγάλος αδελφός» κοιτά τα social media, μέσω των οποίων διαφημίζονται πάρτι με γνωστούς τραγουδιστές.

  • Αυστηροί αναμένεται να είναι και πάλι οι έλεγχοι για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας 22:00-05:00, με ολικό «κλείσιμο» κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας αν χρειαστεί και παράλληλο έλεγχο των κινούμενων οχημάτων για τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης, ενώ ενδέχεται να κλείσουν και σταθμοί του μετρό και να υπάρξει αναστολή δρομολογίων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, σε περιπτώσεις εξακρίβωσης υπεράριθμων συγκεντρώσεων, θα ενημερώνονται οι αρμόδιοι Εισαγγελείς και αν κρίνεται σκόπιμο θα ακολουθούν αστυνομικές επεμβάσεις, συλλήψεις και πρόστιμα, ενώ υπάρχει σκέψη και για εναέρια επιτήρηση «ύποπτων» περιοχών με αυξημένα επιδημιολογικά φορτία (Δυτική Αττική) με drones.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε έρευνες για «μυστικές» χαρτοπαικτικές λέσχες, καθώς έχουν εμφανιστεί τελευταία αρκετά φαινόμενα μετατροπής σπιτιών και αποθηκών σε χώρους χαρτοπαιξίας.

Αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλες τις στολισμένες πλατείες περιοχών της Αττικής για την αποτροπή «κορωνοπάρτι» και εννοείται ότι εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι σε διόδια, εισόδους και εξόδους των πόλεων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), για να αποφευχθούν προσπάθειες μετακίνησης εκτός νομών.

Σχετικά Άρθρα