Δήμαρχος Καλύμνου: Πάνω από 80 τα κρούσματα – Τα Χριστούγεννα πήγε κόσμος στις εκκλησίες

 Δήμαρχος Καλύμνου: Πάνω από 80 τα κρούσματα – Τα Χριστούγεννα πήγε κόσμος στις εκκλησίες

Για τουλάχιστον 80 κρούσματα κοροναϊού στην Κάλυμνο έκανε λόγο ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Διακομιχάλης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως “το θετικό είναι ότι έχουν εντοπιστεί οι 4-5 πυρήνες από τους οποίους προήλθαν τα κρούσματα και βρίσκονται όλοι σε καραντίνα”.

Σχετικά με το τι προκάλεσε την έκρηξη κρουσμάτων στο νησί, ο κ. Διακομιχάλης είπε ότι υπάρχουν πολλοί αρνητές του ιού που δεν εφάρμοζαν τα μέτρα. Πρόσθεσε ότι τα Χριστούγεννα σε ορισμένες εκκλησίες γιορτάστηκαν με πολύ μεγάλη παρουσία κόσμου, ενώ πολλές γειτονιές γιόρτασαν μαζικά.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ερωτηματικό η χρήση και η εφαρμογή του

«Δυστυχώς υπήρχαν πολλοί αρνητές στο νησί που δεν εφάρμοζαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Τα Χριστούγεννα εδώ γιορτάστηκαν τουλάχιστον στο κομμάτι των εκκλησιών με πολύ μεγάλες παρουσίες, κόσμο. Δυστυχώς. Από την άλλη μεριά υπήρχαν συνωστισμοί και συγχρωτισμοί σε κάποιες περιοχές που ελέγχθηκαν πλημμελώς παρά τις εκκλήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καλύμνου.

«Στην Κάλυμνο λειτουργούν κάποιες περιοχές με παραδοσιακό τρόπο, το ένα νοικοκυριό μπορεί να μεταφερθεί στο άλλο, δεν είναι θέμα αρραβώνων» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα η Κάλυμνος μπαίνει σε σκληρό lockdown, έπειτα από τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν στο νησί, τις τελευταίες ημέρες. Κατόπιν έκτακτης σύσκεψης που έγινε την Τετάρτη, αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, τα οποία θα έχουν ισχύ από τις 6 το πρωί σήμερα, Πέμπτη, έως και τις 6 το πρωί του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου, οπότε και θα επαναξιολογηθούν τα δεδομένα.

Σχετικά Άρθρα