Forbes: Αυτοί έγιναν δισεκατομμυριούχοι με πηγή πλουτισμού τον κοροναϊό

 Forbes: Αυτοί έγιναν δισεκατομμυριούχοι με πηγή πλουτισμού τον κοροναϊό

Το Forbes, διαπιστώνει ότι 50 γιατροί, επιστήμονες και αφεντικά εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υγείας μετατρέπονται σε κροίσους καθώς η πανδημία του κοροναϊού λειτούργησε ως πηγή πλουτισμού.

Η πλεινότητά τους προέρχεται μάλιστα από την Κίνα, εκεί που εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός στα τέλη του 2019. Οι 28 από τους 50 νέους δισεκατομμυριούχους προέρχονται από τη Χώρα του Δράκου.

Οι υπόλοιποι είναι άνθρωποι που ακούσαμε τον τελευταίο καιρό, μέσα στις προσπάθειες για αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο Ugur Sahin, γιατρός και συνιδρυτής της γερμανικής BioNTech, που έφτιαξε το εμβόλιο της BioNTech/Pfizer, και ο γαλλικής καταγωγής Stephane Bancel, CEO της αμερικανικής Moderna, είναι δύο από τους 50 που έγιναν δισεκατομμυριούχοι μέσα στην παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Ο Sahin έχει πλέον περιουσία 4,2 δισ. δολαρίων και ο Bancel άγγιξε τα 4,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με το Forbes.

Άλλες αξιοσημείωτες είσοδοι στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων είναι η Yuan Liping, που κατέχει το 24% της φαρμακευτικής Shenzhen Kangtai Biological Products, που ετοιμάζει κι αυτή εμβόλιο για τον κορονοϊό. Η πλουσιότερη πια γυναίκα του Καναδά αξίζει 4,1 δισ. δολάρια.

Αλλά και ο Hu Kun, πρόεδρος της κινεζικής Contec Medical Systems, έγινε επίσης δισεκατομμυριούχος μέσα στη χρονιά, με περιουσία στα 3,9 δισ.

Στο ίδιο κλαμπ ανήκει και Καναδός Carl Hansen, γενικός της εταιρίας βιοτεχνολογίας AbCellera, με περιουσία 2,9 δισ., αλλά και ο Timothy Springer, συνιδρυτής της Moderna και βασικός κάποτε επενδυτής της, που πλέον έχει 2 δισ. στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Δισεκατομμυριούχος έγινε ακόμα και ο Sergio Stevanato, αφεντικό της ιταλικής Stevanato Group, που φτιάχνει τα φιαλίδια για περισσότερα από 40 εμβόλια του κορονοϊού. Έχει σήμερα στα χέρια του 1,8 δισ. δολάρια.

Σχετικά Άρθρα