Πάνω από ένα εκατ. κρούσματα στη Νότια Αφρική

 Πάνω από ένα εκατ. κρούσματα στη Νότια Αφρική

Μέτρα για να περιοριστούν τα κρούσματα στη Νότια Αφρική που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο παίρνει η κυβέρνηση της χώρας.

Μεταξύ άλλων, θα απαγορευτεί από τα μεσάνυχτα απόψε η πώληση αλκοόλ σε όλη τη χώρα. Ο στόχος είναι να περιοριστούν οι εισαγωγές σε νοσοκομεία λόγω τροχαίων ατυχημάτων ή λόγω βιαιοπραγιών -κυρίως σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας- που οφείλονται στη μέθη του δράστη, εξήγησε ο Ραμαφόζα στο τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ο πρόεδρος εξήγησε ότι το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του, οι ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές είναι ήδη γεμάτες και παρατηρείται έλλειψη κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

“Κλάμα” στα social για τα εκατ. εμβόλια σε… φορτηγάκι και τα εκατ. στα ΜΜΕ – Η σατιρική ανάρτηση της Ακρίτα

Η χώρα περνάει άμεσα στο «επίπεδο 3» του συναγερμού, από το «επίπεδο 1» όπου βρισκόταν μέχρι σήμερα. Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο ή ακόμη και φυλάκιση 6 μηνών. Επίσης, επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας από 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ενώ τις υπόλοιπες ώρες θα λειτουργούν μόνο οι απολύτως αναγκαίες υπηρεσίες.

Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Οι χώροι ψυχαγωγίας, όπως οι παραλίες και τα πάρκα στις περιοχές όπου παρουσιάζει έξαρση ο νέος κορονοϊός, θα κλείσουν μέχρι νεωτέρας και παράλληλα θα ακυρωθούν όλες οι εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

«Πρέπει να επιπεδοποιήσουμε την καμπύλη, για να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε αυτό το νέο κύμα μολύνσεων», τόνισε ο πρόεδρος.

Η αύξηση των λοιμώξεων πιστεύεται ότι οφείλεται στην παραλλαγή του SARS-CoV-2 που έχει παρατηρηθεί στη Νότια Αφρική, η οποία φαίνεται ότι έχει γίνει η επικρατούσα στη χώρα.

Πηγή ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα