Πρεμιέρα του εμβολιασμού: Το σήμα της νοσηλεύτριας, η πίστη του ηλικιωμένου, η συμβουλή του Σ.Τσιόδρα – Τα μηνύματα Κυρ.Μητσοτάκη και Κατ. Σακελλαροπούλου (vids)

 Πρεμιέρα του εμβολιασμού: Το σήμα της νοσηλεύτριας, η πίστη του ηλικιωμένου, η συμβουλή του Σ.Τσιόδρα – Τα μηνύματα Κυρ.Μητσοτάκη και Κατ. Σακελλαροπούλου (vids)

Ξεκίνησαν το μεσημέρι σε δύο κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας (στο Αττικό και στον Ευαγγελισμό) οι πρώτοι συμβολικοί εμβολιασμοί κατά του κοροναϊού.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή η επιλογή μου να εμβολιαστώ πρώτη ως Ελληνίδα και γυναίκα, και πρώτη ως νοσηλεύτρια κατά της covid-19, δήλωσε στην ΕΡΤ η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ήταν η πρώτη Ελληνίδα που εμβολιάστηκε και λίγο πριν κάνει το εμβόλιο σε ζωντανή σύνδεση έκανε προς τις κάμερες και τους φωτογράφους, το σήμα της νίκης.

«Στο πρόσωπο μου τιμάται σήμερα όλος ο νοσηλευτικός κλάδος, αλλά και όλη η υγειονομική οικογένεια. Αποτελεί αυτή η τιμητική επιλογή μία αναγνώριση στο έργο και την προσφορά μας».

Σενάρια στο Μαξίμου: Ο ανασχηματισμός “προαπαιτούμενο” για εκλογικό 2021…

Προσέθεσε ότι αισθάνεται πολύ τυχερή που «ηγείται» αυτής της προσπάθειας και εξέφρασε την ελπίδα από σήμερα να ξεκινήσει μια καινούργια σελίδα. «Ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε όμως ακόμα πολύ δρόμο. Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμαι πιστά τα μέτρα, και να είμαστε συνεπείς στον στόχο μας, ώστε να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας», είπε και προέτρεψε το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν όλοι οι υγειονομικοί.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο ο δεύτερος συμβολικός εμβολιασμός, του ηλικιωμένου Μιχάλη Γιοβανίδη, φιλοξενούμενου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. 

Τον 88χρονο συνόδευσε στο νοσοκομείο η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Σήμερα ήρθαμε εδώ μαζί με τον κ. Μιχάλη, τον υπερήλικα από την δημόσια δομή των Μελισσίων ο οποίος ήταν ο πρώτος ηλικιωμένος ο οποίος στήριξε αυτή την πολύ σημαντική εθνική προσπάθεια».

Σχετικά με τον κ. Γιοβανίδη ανέφερε ότι όταν ρώτησαν ποιος θέλει να εμβολιαστεί, ο 85χρονος υπερήλικας κ. Μιχάλης, από την δομή στα Μελίσσια, είπε ότι εκείνος θέλει να είναι ο πρώτος ενώ προσέθεσε: «Είναι ένας κύριος από την Ορεστιάδα, από τον Έβρο, ο οποίος γνωρίζει και θέλει να υποστηρίξει όλη αυτή την εθνική προσπάθεια που γίνεται».

«Δεν παραπονέθηκε καθόλου. Είπε ότι δεν πόνεσε και απευθείας έκανε το εμβόλιο και γύρισε τώρα στη δομή του», επισήμανε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εμβολιάστηκε πρώτη από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

«Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά από τον εμβολιασμό της σήμερα κατά της πανδημίας στο νοσοκομείο “ Ευαγγελισμός”, και τόνισε:

«Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών».

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος, με τον εμβολιασμό «θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να αναπτύσσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ευρώπη απέδειξε σήμερα ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης και ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι «πέρα από το έργο που προσφέρουν όλο αυτόν τον καιρό, και για το οποίο ποτέ πραγματικά δεν θα μπορέσουμε να τους ευχαριστήσουμε όσο τους αναλογεί, θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού, να μπορέσουν να το υλοποιήσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Στο Αττικο Νοσοκομείο εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα.

«Είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, μια σπουδαία ημέρα για την ΕΕ η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τον εμβολιασμό του.

«Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού με το εμβόλιο κατά του covid-19», συνέχισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό».

Και προσέθεσε: «Μαζί μας θα εμβολιαστούν σήμερα οι πρώτοι υγειονομικοί, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Τους χρωστάμε τόσο πολλά. Όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα αλλά και για να είναι ασφαλείς να επιτελούν το σπουδαίο καθήκον τους».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι μέσα στους επόμενους μήνες «σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων».

Σημείωσε επίσης ότι «καθώς ο εμβολιασμός θα προχωράει και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό, και αυτοί που με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του covid». «Για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας, να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε, να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα» συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Όλα αυτά πιστεύω θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021. Να μπορέσουμε αυτή την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες, 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας».

Αμέσως μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη πήρε σειρά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα, ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου απέναντι στην επανάπαυση.

Όπως είπε, δεν είναι ακόμα το τέλος της πανδημίας. Το τέλος θα έρθει όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται.

«Μέχρι τότε να παραμείνουμε υπομονετικοι και να ειμαστε προσεκτικοι για να προστατεύουμε ο ένας τον άλλον.

Χρίνια πολλα με υγεία» ήταν το μήνυμα του κ. Τσιόδρα αφού έκανε το εμβόλιο.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας εμβολιάστηκε κατά του κοροναϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν», ως ο τρίτος, κατά σειρά, πολιτικός μετά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα έχουν οι ηγεσίες των υπουργείων:

• Προστασίας του Πολίτη
• Άμυνας
• Υγείας
• Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Επίσης θα εμβολιαστούν οι επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Θεανώ Καρποδίνη.

Στους εμβολιασμούς με προτεραιότητα συμπεριλαμβάνονται οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβευστικού Σώματος και της ΕΥΠ.

Στις 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή του εμβολίου προς τα Νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα