Πρωτόγνωρες εικόνες: “Ντου” αστυνομίας σε σπίτια ακόμη και με ανώνυμες καταγγελίες, αποκλεισμός δρόμων

 Πρωτόγνωρες εικόνες: “Ντου” αστυνομίας σε σπίτια ακόμη και με ανώνυμες καταγγελίες, αποκλεισμός δρόμων

Ανήμερα Χριστουγέννων… 3.000 αστυνομικοί στην Αττική και αντίστοιχες δυνάμεις σε όλους του Νομούς της χώρας, θα βρίσκονται στους δρόμους, επιτηρώντας τα έκτακτα και αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και των συγκεντρώσεων σε σπίτια, εν μέσω του lockdown.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ δεν απέκλεισε και ελέγχους σε σπίτια τα Χριστούγεννα ανάλογα με τις καταγγελίες.

Οι διαταγές που έχουν οι ομάδες των αστυνομικών που είναι διάσπαρτες σε όλα τα σημεία των πόλεων, σε διόδια και σε κόμβους μαζικής μετακίνησης, είναι να αντιμετωπίζουν όσους κυκλοφορούν με την αυστηρότητα που ισχύει για τις βράδυνες ώρες πλήρους απαγόρευσης, 22:00 με 05:00 το πρωί.

Δηλαδή ο κάθε πολίτης που κυκλοφορεί σήμερα, θα πρέπει να είναι απόλυτα συνεπής με τις δυνατότητες που έχει για να μετακινηθεί, να έχει αποστείλει το σχετικό SMS -η ακρίβεια και η αξιοπιστία του οποίου θα ελέγχεται- ή να έχει έγγραφα που να αποδεικνύουν την ανάγκη για την μετακίνησή του.

Σε ό,τι αφορά στα εορταστικά τραπέζια, ισχύει ακριβώς ότι ίσχυε για το ρεβεγιόν της παραμονής των Χριστουγέννων. Οι έφοδοι της αστυνομίας δεν αποκλείονται εφόσον υπάρχει καταγγελία. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογα με τη σοβαρότητα της καταγγελίας οι έλεγχοι θα γίνονται ακόμη και αν γίνεται ανώνυμα.

Όσοι είναι καλεσμένοι σε συγγενικά τους σπίτια θα πρέπει να αποστέλλουν μήνυμα με τον κωδικό 6 στο 13033 για την μετακίνησή τους, αλλά και να επαναλαμβάνουν την αποστολή όταν επιστρέφουν σπίτι τους, ενώ φυσικά, ισχύει το ανώτατο όριο των εννέα ατόμων σε κάθε σπίτι.

Τα μέτρα της αστυνομίας που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, θα διατηρηθούν με την ίδια ένταση μέχρι και αύριο το βράδυ, αφού και η 26η Δεκεμβρίου είναι αργία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τόσο από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και από άλλες αστυνομικές πηγές, στον σχεδιασμό για τα δύο εορταστικά τριήμερα, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έχει προβλεφθεί μέχρι και ο πλήρης αποκλεισμός κεντρικών δρόμων όπως και ο έλεγχος όλων των μετακινουμένων -ενός προς έναν- σε περίπτωση που παρατηρηθεί μαζική μετακίνηση, ειδικά τις μεσημβρινές και τις πρώτες βραδινές ώρες, μέχρι και τις 22:00, όπου ξεκινά η απαγόρευση.

Τέλος, με την ίδια ένταση θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σε διόδια, σταθμούς ΚΤΕΛ και τρένων, με στόχο την αποτροπή μετακίνησης από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία (μετακίνηση από νομό σε νομό) για το επερχόμενο εορταστικό τριήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Σχετικά Άρθρα