“Σκάνδαλο” Ερτέλ στην Μπαρτσελόνα: Τον άφησαν στην Πόλη επειδή συζητάει με Ρεάλ – Ποια είναι η αλήθεια

 “Σκάνδαλο” Ερτέλ στην Μπαρτσελόνα: Τον άφησαν στην Πόλη επειδή συζητάει με Ρεάλ – Ποια είναι η αλήθεια

Η Μπαρτσελόνα προέβη σε μία πρωτοφανή κίνηση το βράδυ της Τρίτης, για πρώτη φορά στα αθλητικά δρώμενα, αφού απαγόρευσε στον Τομά Ερτέλ να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με την υπόλοιπη ομάδα ισχυριζόμενη ότι διαπραγματεύεται με άλλο σύλλογο. 

Του Νίκου Βόπη

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Είναι δεδομένο ότι ο Ερτέλ δεν είναι ένας συμβατικός χαρακτήρας. Είναι επίσης δεδομένο ότι δεν είναι ευχαριστημένος με το χρόνο συμμετοχής που έχει στην Μπαρτσελόνα και με τον Σάρας να τον έχει παροπλισμένο στον πάγκο σίγουρα θα έψαχνε για τρόπο διαφυγής. 

Την Τρίτη η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε την Αναντολού Έφες στην Κωνσταντινούπολη με τους Καταλανούς να ηττώνται αλλά αυτή η είδηση πέρασε σε δεύτερη μοίρα όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας το γεγονός ότι οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να απαγορεύσουν την είσοδο του παίκτη στο αεροπλάνο ισχυριζόμενοι ότι διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του σε άλλο σύλλογο, και όχι σε κάποιον τυχαίο, αλλά στη μισητή αντίπαλο, τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει πως ο Ερτέλ ήταν αυτός που ζήτησε να μείνει στην Κωνσταντινούπολη για να διαπραγματευτεί με κάποια άλλη ομάδα και να μιλήσει με τον μάνατζέρ του για το μέλλον του. 

Το libre μίλησε με τον Ισπανό δημοσιογράφο της Marca, Γκουστάβο Γκαρθία ο οποίος μας μετέφερε όλο το ρεπορτάζ… 

-Πείτε μας αρχικά το τι ακριβώς συνέβη…

“Καλησπέρα σας! Τα πράγματα είναι απλά. Ο Ερτέλ θέλει να φύγει με οποιοδήποτε τρόπο από την ομάδα και δεν ήθελε να χάσει χρόνο. Μίλησε με τον μάνατζέρ του, ο οποίος του είπε πως θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν μετά το ματς με την Έφες και εκεί κάπου έγινε το λάθος αφού η διοίκηση το έμαθε και αποφάσισε πως αυτό ήταν ανεπίτρεπτο και πως θα έπρεπε να ακολουθήσει τους κανόνες της ομάδας”. 

-Άρα ήταν ηθελημένη η απόφαση να τον αφήσουν στην Πόλη; 

“Η απόφαση ήταν κοινή. Ο παίκτης δεν ήθελε να γυρίσει πίσω στην Βαρκελώνη αρχικά αλλά όταν στη συνέχεια πήρε την απόφαση να ταξιδέψει η ομάδα δεν του το επέτρεψε και τον τιμώρησε με αυτό τον τρόπο. Σε αυτό το σημείο φέρθηκαν λανθασμένα και οι δύο πλευρές. Δεν έπραξαν σωστά και αυτό βαραίνει και τις δύο άσχετα με το ποιος τελικά έχει δίκιο”. 

-Αληθεύει ότι ο Ερτέλ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρεάλ; 

“Ναι είναι αλήθεια αυτό. Εκτός όμως αυτού, ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος από πέρυσι έχει ακούσει πολλά από τους φιλάθλους στο γήπεδο, άφησε να διαρρεύσει μία φωτογραφία που τον δείχνει να φοράει τη φανέλα της Ρεάλ και φυσικά αυτή η φωτογραφία έφτασε στα χέρια της διοίκησης και όπως ήταν αναμενόμενο δεν της άρεσε καθόλου. Οπότε όλο αυτό την οδήγησε να πάρει μία τέτοια απόφαση, που δεν την τιμά καθόλου, διότι μικραίνει το σύλλογο”. 

-Τι θα έπρεπε να κάνει η διοίκηση δηλαδή; 

“Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, όπως και κάθε διοίκηση έχει αμέτρητους τρόπους για να τιμωρήσει έναν παίκτη. Ωστόσο αυτό που έκανε ήταν άκομψο και δεν αξίζει στο μεγαλείο αυτού του συλλόγου μία τόσο μικροπρεπής συμπεριφορά. Εκτός αυτού, εκτέθηκε διότι στο αεροδρόμιο ο Ερτέλ βρέθηκε και με την αποστολή της ΤΣΣΚΑ και γι’ αυτό ο Τζέιμς στη συνέχεια έκανε αυτό το τουίτ που έκανε”. 

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως ο Μάικ Τζέιμς προέβη σε τουίτ το οποίο έλεγε:  

“Αναρωτιέμαι πως πήραν αυτή την απόφαση. Πάντα θαύμαζα την Μπαρτσελόνα για τη συμπεριφορά της αλλά εάν ισχύουν τα όσα λέγονται είναι πραγματικά ντροπή”. 

Και στη συνέχεια σε νέο τουίτ ανέφερε: 

“Δεν σε θέλουμε σε αυτή την ομάδα και θέλουμε να φύγεις αλλά θα πας μόνο όπου εμείς θέλουμε. Δεν έχουμε δικτατορία. Αφήστε με να φύγω και θα αποφασίσω εγώ που είναι καλύτερα για εμένα και την οικογένειά μου να πάω”. 

Σχετικά Άρθρα