Κρυφά ρεβεγιόν και πριβέ πάρτι σε βίλες – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

 Κρυφά ρεβεγιόν και πριβέ πάρτι σε βίλες – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

Κρυφά ρεβεγιόν και πριβέ πάρτι σε βίλες ετοιμάζουν ορισμένοι χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην κοινωνία. Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει στο στόχαστρο τις συγκεκριμένες βίλες. Ήδη όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star έχουν νοικιαστεί ακόμα και σαλέ για να μπορέσουν κάποιοι παρά τις απαγορεύσεις να απολαύσουν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η μεγαλύτερη ανησυχία της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων εντοπίζεται στις συγκεντρώσεις στα σπίτια παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Η εντολή που υπάρχει είναι να ελέγχονται όλα τα αυτοκίνητα που θα κινούνται μετά τις 22:15 το βράδυ της παραμονής και ανήμερα Χριστουγέννων, με τους αστυνομικούς ελέγχους να είναι ιδιαιτέρως αυστηροί. Αυτές οι μέρες θα αποτελέσουν κρας τεστ για την Πρωτοχρονιά, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο αυστηρά μέτρα σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα.

Το βάρος θα πέσει από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, τις ώρες δηλαδή που ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης θα ελέγχουν οποιοδήποτε αυτοκίνητο κινείται χωρίς να υπάρχει αιτιολογία, δηλαδή για λόγους εργασίας. Σύμφωνα με το OPEN, η αστυνομία θα ήθελε μάλιστα να προχωρήσει και σε καθολικούς ελέγχους σε κάποιους συγκεκριμένους δρόμους.

Ήδη είναι έτοιμο το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων. Θα υπάρχουν εκτεταμένα μπλόκα σε όλη την Αθήνα, ενώ ειδικά για τις πλατείες και για κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας το σχέδιο είναι να υπάρχουν σταθερά περιπολικά που θα αποτρέπουν τον κόσμο – και με ηχητικά μηνύματα – να συνωστίζεται. Επίσης, οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε διόδια, εισόδους και εξόδους πόλεων, καθώς και σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ). Ειδικά για τα διόδια θα περνάνε από έλεγχο όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Επίσης, θα ελέγχεται οποιαδήποτε πληροφορία φτάνει στο κέντρο επιχειρήσεων και θα έχει να κάνει με οποιαδήποτε συνάθροιση ή πάρτι σε σπίτια. Αμέσως θα ενημερώνεται ο εισαγγελέας που θα δίνει εντολή, εάν θα πρέπει να χτυπάει το κουδούνι η αστυνομία. Το ίδιο ισχύει και για υπαίθρια κορονο-πάρτι, όπου είτε έπειτα από καταγγελία ή είτε έπειτα από τυχαίο έλεγχο, η αστυνομία θα μεταβαίνει στο σημείο και θα προχωρά στην επιβολή προστίμων ή συλλήψεις.