Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νοσοκομείο Διδυμοτείχου – 50 εργαζόμενοι εκτός υπηρεσίας λόγω κοροναϊού

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νοσοκομείο Διδυμοτείχου – 50 εργαζόμενοι εκτός υπηρεσίας λόγω κοροναϊού

Εκτός ελέγχου φαίνεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργίας εδώ και μέρες λόγω μεγάλης διασποράς κοροναϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 50 εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας, αφού πριν λίγες μέρες 40 άτομα στο προσωπικό και τους ασθενείς του νοσοκομείου έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό.

ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλλει ότι σχεδόν το 25% των υπαλλήλων νοσεί ή βρίσκεται σε καραντίνα με αποτέλεσμα να μένει εκτός μάχης και η κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου.

Ιερώνυμος: Αν δεν είχα νοσήσει θα εμβολιαζόμουν πρώτος

Ο ίδιος καταγγέλλει πως μέχρι τώρα δεν διενεργούνταν προληπτικά τεστ ανίχνευσης του ιό στο προσωπικό και πως αυτά ξεκίνησαν αφού η διασπορά ξέφυγε. Και προσθέτει πως το νοσοκομείο δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή αλλά πως στους ασθενείς διεξάγονταν με rapid tests κατά την εισαγωγή τους.

«Λαμβάνουν δείγματα για μοριακά τεστ Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή τα οποία αποστέλλουν για ανάλυση στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και αργούν ημέρες να πάρουν τα αποτελέσματα. Η διεκπεραίωση των ασθενών που εισάγονται γίνεται με rapid test» υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα