Υπ.Μετανάστευσης: Ψευδή τα γερμανικά δημοσιεύματα για τους αρουραίους στον Καρά Τεπέ

 Υπ.Μετανάστευσης: Ψευδή τα γερμανικά δημοσιεύματα για τους αρουραίους στον Καρά Τεπέ

«Παντελώς ανυπόστατα» χαρακτηρίζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, δημοσιεύματα που αναφέρονται στην κατάσταση που επικρατεί στο προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβούνι Λέσβου και τα οποία κάνουν λόγο για «αρουραίους που δαγκώνουν μωρά».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κάποια από τα δημοσιεύματα αυτά «εκτός από ανυπόστατα, είναι κατευθυνόμενα και υποβολιμαία».

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι περιγραφές αυτές βασίζονται σε δηλώσεις μέλους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», ωστόσο η οργάνωση «είναι εκτός της προσωρινής δομής στο Μαυροβούνι», ενώ μέσα στη δομή προσφέρουν υγειονομική περίθαλψη γιατροί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τους Γιατρούς του Κόσμου, το διεθνή και ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον ΕΟΔΥ και άλλες τέσσερις ΜΚΟ.

Στο Καρά Τεπέ «οι αρουραίοι δαγκώνουν μωρά»

«Είναι ενδεικτικό των προθέσεων των ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν ένα γερμανικό δημοσίευμα, το γεγονός ότι δεν προχώρησαν σε καμία προσπάθεια διασταύρωσης των όσων ψευδώς αναφέρουν. Και δεν είναι τυχαίο ότι τέτοιου είδους “πληροφορίες” είδαν το φως της δημοσιότητας την ημέρα που ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, επισκέφθηκε την προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι, συνοδεία δημοσιογράφων που κατέγραψαν αναλυτικά ό,τι είδαν. Σε όλες ανεξαιρέτως τις γωνιές της προσωρινής δομής», σημειώνει το υπουργείο και προσθέτει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ΜΜΕ διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και συμμετέχουν, ακούσια ή εκούσια, σε μία εκστρατεία συκοφαντίας κατά της Ελλάδας και της προσπάθειάς της να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τη θέση της στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Το υπουργείο αναγνωρίζει ότι «υπήρξαν και υπάρχουν προβλήματα» τα οποία όμως αντιμετωπίζονται με σειρά έργων σε εξέλιξη, όπως αντιπλημμυρικά, έργα για την καθαριότητα, την επαρκή ύδρευση και ηλεκτροδότηση, ύψους 6,059 εκατ. ευρώ.