Εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Folli-Follie ζητά η Νέα Δημοκρατία

 Εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Folli-Follie ζητά η Νέα Δημοκρατία

Εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα και συνεργάτες του ζητεί η ΝΔ για την υπόθεση της Folli Follie.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει προσπάθεια να ευνοηθεί η Folli-Follie τον Μάιο του 2018, «την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς» ενώ η ΝΔ αναφέρεται και σε τροπολογία που κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ευνοούσε την εταιρία και η οποία έγινε τελικά δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό.

«Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του. Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη», τονίζει η ΝΔ.

Παραδοχή Χαρδαλιά: Ο Τζιτζικώστας είχε ζητήσει lockdown στη Θεσσαλονίκη από τις 22 Οκτωβρίου- Επιβεβαίωση Libre για την ολιγωρία

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του  και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος. 

Από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο. 

Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαϊου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία. 

Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του. 

Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.»

Σχετικά Άρθρα