Κυβ. εκπρόσωπος Κύπρου: Δεν υπάρχει περίπτωση παραίτησης Αναστασιάδη λόγω καταψήφισης του προϋπολογισμού

 Κυβ. εκπρόσωπος Κύπρου: Δεν υπάρχει περίπτωση παραίτησης Αναστασιάδη λόγω καταψήφισης του προϋπολογισμού

“Μίνι-κρίση” φαίνεται πως έχει επιφέρει στην Κύπρο η καταψήφιση του προϋπολογισμού. Μάλιστα, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τονίστηκε πως “δεν υπάρχει περίπτωση παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας”, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η στήριξη των πολιτών, μέχρι να ψηφιστεί ο κρατικός Προϋπολογισμός.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κύπρου, ο κ. Κούσιος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση για κανέναν λόγο δεν θα αφήσει τους πολίτες χωρίς αναγκαία στήριξη και ότι οι πολίτες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι θα γίνουν ενέργειες ώστε η κυβέρνηση να είναι δίπλα τους και να συνεχίσει να τους στηρίζει όπως έκανε μέχρι τώρα.

Καταιγίδα προκάλεσε πρωτόγνωρες χιονοπτώσεις στις ΗΠΑ – Αεροπλάνο ξέφυγε από τον διάδρομο

   «Δεν υπάρχει περίπτωση παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει να ολοκληρώσει μια πενταετή θητεία και θα την ολοκληρώσει. Είναι Προεδρική Δημοκρατία, δεν είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Και δεν υπάρχει περίπτωση η Κυβέρνηση να μην ενεργήσει, ώστε οι συμπολίτες μας να μην έχουν την αναγκαία στήριξη».

   Ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι αρχίζουν αμέσως οι διεργασίες και οι επαφές με όλους πλην του ΔΗΚΟ αφού, όπως τόνισε, ΔΗΚΟ και Νικόλας Παπαδόπουλος τηρούν την ίδια στάση και «η επιμονή του δεν δίνει περιθώρια διαβούλευσης». Συμφώνησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι πρόκειται για “καθαρό εκβιασμό”, εξηγώντας ότι θα γινόταν αποδεκτή η στάση του αν το ΔΗΚΟ είχε θέματα οικονομικής πολιτικής προσέγγισης.

   Είναι γνωστό, σημείωσε, ότι με το ΑΚΕΛ υπάρχουν διαφωνίες στα οικονομικά. «Ένα κόμμα το οποίο δεν διαφωνεί με τη φιλοσοφία του προϋπολογισμού, για λόγους άσχετους να αφήνει τους συμπολίτες μας χωρίς την αναγκαία στήριξη τιμωρώντας νομίζει την κυβέρνηση; Η κυβέρνηση έχει να διανύσει άλλα δύο χρόνια και δύο μήνες, είναι τους συμπολίτες μας που τιμωρεί», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά Άρθρα