Αλλάζουν όλα για τη μετεγγραφή Εμπαπέ: Το libre μεταφέρει τα τελευταία νέα από τη Γερμανία

 Αλλάζουν όλα για τη μετεγγραφή Εμπαπέ: Το libre μεταφέρει τα τελευταία νέα από τη Γερμανία

Μία είδηση – βόμβα ήρθε να ταράξει τα νερά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και εάν πραγματοποιηθεί τότε θα μιλάμε αρκετούς μήνες γι’ αυτή. Εδώ και καιρό γνωρίζουμε το υπαρκτό ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης να πραγματοποιήσει μία σούπερ μεταγραφή που θα ταράξει τα νερά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως είχε κάνει στο παρελθόν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ακόμα πιο παλιά με άλλους αστέρες που έφερε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. 

Του Νίκου Βόπη

Το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου όμως, Καρλ Χάινς Ρουμενίνγκε, πραγματοποίησε μία δήλωση, η οποία εάν ευσταθεί θα βάλει σε μπελάδες πολλούς στη Μαδρίτη, οι οποίοι πιστεύουν πως η μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ στους “μερένχες” θεωρείται δεδομένη. 

Ο πρόεδρος των Βαυαρών ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον της Μπάγερν για τον Γάλλο επιθετικό που είναι το next big thing του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και με αυτή του τη δήλωση αναστάτωσε όλα τα ειδησεογραφικά μέσα του πλανήτη. 

Το libre μίλησε με τον έγκριτο Γερμανό δημοσιογράφο της Bild, Ντέιβιντ Βέρχοφ ο οποίος μας μετέφερε όλα τα νέα έπειτα από αυτή τη δήλωση… 

-Αληθεύει τελικά ότι η Μπάγερν ενδιαφέρεται για τον Εμπαπέ ή ήταν ένα κόλπο του Ρουμενίνγκε να τραβήξει τα βλέμματα; 

“Καλησπέρα σας. Ο Ρουμενίνγκε δεν μιλάει ποτέ χωρίς αποδείξεις. Πάντα όταν λέει κάτι το εννοεί και το έχει αποδείξει στο παρελθόν. Η Μπάγερν διαθέτει σαφώς τα χρήματα να αποκτήσει τον Γάλλο επιθετικό και το γεγονός ότι έχει αρκετά χρόνια να πραγματοποιήσει μία μεταγραφή τέτοιου βεληνεκούς την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την όλη κατάσταση”. 

-Υπάρχει επίσημη πρόταση ή απλά ενδιαφέρον; 

“Το ρεπορτάζ που κάναμε αναφέρει πως η διοίκηση του βαυαρικού συλλόγου απέστειλε επίσημο έγγραφο μέσω του οποίου ζητά από την ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να ξεκινήσουν συζητήσεις για τη μεταγραφή αλλά όπως κι εσείς θα γνωρίζετε δεν πρόκειται για κάτι εύκολο. Είναι μία μεταγραφή που θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη λόγω των οικονομικών δεδομένων”. 

-Θεωρείτε πως υπάρχει τρόπος να γίνει χωρίς να παραβιαστεί το FFP; 

“Θεωρώ πως η Μπάγερν όπως και κάθε μεγάλος σύλλογος έχει περισσότερους φίλους παρά εχθρούς οπότε σίγουρα εάν το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και βρεθεί η χρυσή τομή στα χρήματα μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή. Η Μπάγερν θέλει να χτίσει μία αυτοκρατορία και θέλει να είναι προνοητική χωρίς να περιμένει να φτάσει ο Λεβαντόφσκι στα 35, 36 για να βρει τον αντικαταστάτη του και σίγουρα ο Εμπαπέ θα ήταν ο ιδανικός διάδοχος και θα πήγαινε την ομάδα σε άλλο επίπεδο”. 

-Θα υπάρξουν και έμψυχα ανταλλάγματα εάν οι δύο πλευρές καθίσουν στο τραπέζι; 

“Σίγουρα! Δεν γίνεται να μην υπάρξουν διότι μονάχα με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει η UEFA να αποδεχτεί τη μεταγραφή και να μην παραβιαστούν οι κανόνες του Financial Fair Play. Η Μπάγερν Μονάχου δεν θέλει να έχει ξανά μπλεξίματα με το νόμο και τα οικονομικά της είναι ιδιαίτερα προσεγμένα την τελευταία πενταετία. Οπότε εάν παλέψει γι’ αυτή τη μεταγραφή θα το παλέψει μόνο δια της νόμιμης οδού”. 

Σχετικά Άρθρα