Πέτσας: Ρεβεγιόν με μία συγγενική ή φιλική οικογένεια

 Πέτσας: Ρεβεγιόν με μία συγγενική ή φιλική οικογένεια

Για πιο αυστηρά μέτρα σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής τους.

Όπως είπε, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα εξετάσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση που θα λάβει αποφάσεις, αν χρειαστεί. Ενώ, απηύθυνε έκκληση σε όλους τα Χριστούγεννα να περιορίσουν όσο γίνεται τον κύκλο των επαφών τους.

Ξύλο και πρόστιμα στην Καρδίτσα κατά τη διάρκεια ελέγχου (vid)

“Δεν αποκλείεται σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ήδη η επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες πειορχές και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση” τόνισε ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι σε τοπικό επίπεδο είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

“Σε κάθε περίπτωση με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στις γιορτές καμία χαλάρωση. Αυτές τις διαφορετικές γιορτές, ας μην επιτρέψουμε στον κορονοϊό να γιορτάσει. Ας κρατήσουμε κλειστό τον κοινωνικό μας κύκλο και κάθε οικογένεια ακόμη κι αν επιθυμεί να βρεθεί με μια άλλη στο γιορτινό τραπέζι, ας μείνει μόνο με μια συγγενική ή φιλική οικογένεια. Αν ανοίξουμε τον κύκλο των ανθρώπων που θα έρθουμε σε επαφή αυτές τις ημέρες θα κινδυνεύσουμε, θα βάλουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους που αγαπάμε και θα γίνουμε αιτία για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Έκκληση σε όλους να δώσουμε έμφαση στον στενό κύκλο των προσώπων που θα είμαστε σε επαφή αυτές τις γιορτές” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.