Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Οριστικά στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου Pfizer-BioNteck

 Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Οριστικά στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου Pfizer-BioNteck

Νέα δεδομένα στην έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNteck για τον κοροναϊό, έπειτα από ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου.

«Μετά την παραλαβή χθες το απόγευμα πρόσθετων δεδομένων που ζήτησε η CHMP από την εταιρεία (σ.σ.: Pfizer / Biontech) κι εν αναμονή του αποτελέσματος της αξιολόγησής της, έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνάντηση της CHMP για τις 21 Δεκεμβρίου για να ολοκληρωθεί (σ.σ.: η έγκρισή του) εάν είναι δυνατόν. Η συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου θα διατηρηθεί εάν χρειαστεί», αναφέρει η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Εγκρίθηκε στη Σιγκαπούρη το εμβόλιο της Pfizer

Καλωσόρισε την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να συνεδριάσει πριν από τα Χριστούγεννα επιταχύνοντας τις διαδικασίες η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Bild: Εμβολιασμοί ίσως και πριν το τέλος του χρόνου

Νωρίτερα η Bild ανέφερε ότι η έγκριση θα δοθεί στις 23 Δεκεμβρίου. Η άποψη των αξιωματούχων στις Βρυξέλλες είναι πως δεν είναι δυνατόν ένα ευρωπαϊκό εμβόλιο (BioNTech-Pfizer) να χρησιμοποιείται ήδη στις ΗΠΑ και τη Βρετανία και όχι στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα στην online έκδοσή της.

Η αρχική ημερομηνία που είχε δοθεί για την έγκριση ήταν στις 29 Δεκεμβρίου αλλά έρχεται πλέον μια εβδομάδα νωρίτερα. Γεγονός που, όπως αναφέρεται, θα οδηγήσει ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς ίσως και πριν το τέλος του έτους.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι ελπίζει ότι ένα εμβόλιο Covid-19 θα λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τα Χριστούγεννα και ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί μπορούν να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους.

Σχετικά Άρθρα