Κλάτενμπεργκ: Σωστή απόφαση το πέναλτι υπέρ του Άρη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (vid)

 Κλάτενμπεργκ: Σωστή απόφαση το πέναλτι υπέρ του Άρη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (vid)

Ορθή χαρακτήρισε την απόφαση του Ολλανδού διαιτητή να καταλογίσει το πέναλτι με το οποίο ο Άρης κέρδισε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Στην εβδομαδίαια τηλεκριτική του ο Βρετανός αρχιδιαιτητής αναφέρει πως σωστά δόθηκε το πέναλτι του Άρη, αφού ο παίκτης των κίτρινων κάτι πρώτος επαφή με την μπάλα και ο Πασχαλάκης τον γκρεμίζει.

Αναλυτικά, είπε:

«Η ΚΕΔ συμφωνεί με τον καταλογισμό του πέναλτι διότι ο επιτιθέμενος κάνει πρώτος την επαφή με τη μπάλα με το δεξί του πόδι, με τη μπάλα στη συνέχεια να έρχεται σε επαφή με τα τεντωμένα χέρια του τερματοφύλακα. Τότε άμεσα ο τερματοφύλακας, στην προσπάθεια του να παίξει τη μπάλα συγκρούεται με το δεξί πόδι του επιτιθέμενου προκαλώντας παράβαση η οποία έχει ως αποτέλεσμα το πέναλτι καθώς η όποια επαφή με τη μπάλα από τον τερματοφύλακα, δεν ήταν αρκετή για να θεωρηθεί μια σαφής και εσκεμμένη επαφή σε αυτή».

Παντελής Μπουκάλας: “Πολλοί δημοσιογράφοι έγιναν αφεντικογράφοι και κομματογράφοι”

Επιπλέον, για τη φάση που ο ΠΑΟΚ ζητά πέναλτι στο πέσιμο του Τζόλη, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αναφέρει πως ο νεαρός του ΠΑΟΚ πέφτει μόνος του. Και μάλιστα κατηγορεί τον Τζόλη πως προσπάθησε να εξαπατήσει τον διαιτητή.

Συγκεκριμένα σημειώνει:

«Η ΚΕΔ συμφωνει ότι ο αμυνόμενος ξεκάθαρα δεν πραγματοποίησε ε[αφή με τον επιτιθέμενο και ότι πρόκειται για μια καθαρή ενέργεια προσποίησης με σκοπό να εξαπατηθεί ο διαιτητής και να καταλογισθεί πέναλτι. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο ίδιος επιτιθέμενος ήταν ικανός να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας όταν μαρκαρίστηκε από διάφορους αμυνόμενους με το διαιτητή σωστά να αφήνει αυτή την υποσχόμενη επίθεση να αναπτυχθεί».

Σχετικά Άρθρα