Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική – Ζημιές από πτώσεις δέντρων

 Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί  στην Αττική –  Ζημιές από πτώσεις δέντρων

Προβλήματα κυρίως περιφερειακά δημιούργησε έως τώρα η κακοκαιρία στην Αττική, με πτώσεις δένδρων και πλημμυρισμένους δρόμους. Δρόμοι κλειστοί στην Ατττική, ποιους να αποφύγετε.

Από το πρωί, λόγω συσσώρευσης υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βραυρώνος, στο 3ο χιλιόμετρο, στη θέση Βρύση Μαρκοπούλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην οδό Αρίωνος στη Ραφήνα, ενώ στο κέντρο της Αθήνας έκλεισε η οδός Μυλλέρου από το ύψος της οδού Αγησιλάου μέχρι την Πειραιώς, λόγω ενός παλιού ετοιμόρροπου κτιρίου που έχει καταστεί επικίνδυνο από τη βροχή.

Ανακοινώθηκε: Ανοίγουν από αύριο κέντρα αισθητικής για περιποίηση νυχιών

Κλειστός από χτες το απόγευμα παραμένει και ο παράδρομος της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος του παλαιού αεροδρομίου λόγω συσσώρευσης υδάτων. Από τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική δέχτηκε 23 κλήσεις για κλοπές δένδρων που έπεσαν κυρίως στα Νότια προάστια, και σε κάποιες περιπτώσεις προξένησαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Επίσης, δέχτηκε 13 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε όλη την περιφέρεια.

Κατέρρευσε τοίχος παλαιού κτιρίου στο Μεταξουργείο

Στο Μεταξουργείο, στην οδό Μυλλέρου στο ύψος της Αγησιλάου η ισχυρή κακοκαιρία προκάλεσε την κατάρρευση τοίχου σε κτίριο. Στην περιοχή έχει διακοπεί και η κυκλοφορία. Νωρίτερα πτώση δέντρου σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Ομήρου στη Νέα Σμύρνη από την κακοκαιρία.

Ειδικότερα, ένα μεγάλο δέντρο έπεσε από τον αέρα και τη βροχή και καταπλάκωσε ένα αυτοκίνητο, ενώ έσπασε και ζαρντινιέρες.

Άνδρες της πυροσβεστικής έκοψαν το δέντρο σε κομμάτια και οχήματα του δήμου τα περισυνέλλεξαν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Πτώσεις δέντρων έχουν σημειωθεί και σε άλλα τέσσερα σημεία στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τις τελευταίες ώρες έγιναν 14 κλήσεις, οι περισσότερες από τη Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο.

Στην Αττική εξάλλου έπεσαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 9 το πρωί σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr

Συγκεκριμένα τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έπεσαν σε Μαλακάσα (118 χιλιοστά), Ιπποκράτειο Πολιτεία (87), την πόλη της Χίου (71) και τη Σκιάθο (68).

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστούν με φθίνουσα ένταση, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσουν να περιορίζονται στις Σποράδες και κυρίως στην Εύβοια και την Κρήτη, όπου θα επιμείνουν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης.