Επιστολή 9 επιστημόνων στον Κυρ. Μητσοτάκη για το δεύτερο κύμα πανδημίας (vid)

 Επιστολή 9 επιστημόνων στον Κυρ. Μητσοτάκη για το δεύτερο κύμα πανδημίας (vid)

Στην επιστολή των 9 επιστημόνων προς τον πρωθυπουργό μεταξύ των οποίων ο Μ. Δερμιτζάκης και ο Γκίκας Μαγιορκίνης αλλά και άλλων ειδικών που διαδραματίζουν ρόλο στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, επανήλθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης σε ομιλία του στη Βουλή.

Στην εν λόγω επιστολή που αποκάλυψε τον Νοέμβριο η Νέα Κρήτη, υπήρχαν οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του 2ου και πιο επικίνδυνου κύματος της πανδημίας, οι οποίες προφανώς αγνοήθηκαν.

Ειδικότερα ανέφερε

“Τα ψέματα τελειώνουν. Στις 9 Νοεμβρίου στην Νέα Κρήτη γράφτηκε από το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη πως στις 16 Μαρτίου στο γραφείο σας κ. Πρωθυπουργέ έφτασε μια σημαντική και πλήρως αιτιολογημένη επιστολή από εννέα κορυφαίους επιστήμονες. Και μάλιστα κάποιοι διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν ακόμα ρόλο στην επιτροπή λοιμωξιολόγων. Έγραφαν πως είναι μονόδρομος το δεύτερο λοκντάουν και συγκεκριμένα σας έκαναν προτάσεις για την αντιμετώπιση του επερχόμενου και πιο επικίνδυνου κύματος της πανδημίας. Γιατί κ. Μητσοτάκη, γιατί κ. Κικίλια αποκρύψατε, γιατί τη θάψατε την επιστολή; Θα λογοδοτήσετε γι΄ αυτό στον ελληνικό λαό, εγκληματήσατε εις βάρος του”.