ΣΥΡΙΖΑ για την λογοκρισία στην Έλενα Ακρίτα: “Φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται από τον κ. Μητσοτάκη”

 ΣΥΡΙΖΑ για την λογοκρισία στην Έλενα Ακρίτα: “Φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται από τον κ. Μητσοτάκη”

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για λογοκρισία στην Έλενα Ακρίτα: Η λογοκρισία των Νέων στην κα Άκριτα επιβεβαιώνει τη φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται από τον κ. Μητσοτάκη

Η καταγγελία της κας Ακρίτα για λογοκρισία στο άρθρο της από τη διεύθυνση των Νέων είναι ενδεικτική της στόχευσης της εφημερίδας, αλλά αποτελεί και μια πολύ θλιβερή εξέλιξη για το πλουραλισμό και την ελευθερία του τύπου.

Η κα Ακρίτα τόλμησε να πάρει θέση απέναντι στον κιτρινισμό για το σπίτι που νοικιάζει ο κ. Τσιπρας και να θέσει ερωτήματα για τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη.

Η δυσανεξία της διεύθυνσης των Νέων σε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, επιβεβαιώνει πως μοναδικός στόχος της εφημερίδας είναι η φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται και η εκστρατεία συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων του κ. Μητσοτάκη.

Έλενα Ακρίτα: Το άρθρο μου λογοκρίθηκε από Τα Νέα – “Το σπίτι του Τσίπρα και το σπίτι του κρεμασμένου”

Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για μια εφημερίδα με ιστορία ελευθερίας έκφρασης των απόψεων των αρθρογράφων της, να μετατρέπεται σε στρατευμένο μέσο της προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου.

Αλλά είναι ένα ακόμη δείγμα για το πως ο κος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται το ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Με προπαγάνδα και απόπειρα φίμωσης κάθε κριτικής.

Σχετικά Άρθρα