Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες Αθήνας – Άγκυρας

 Η κυβέρνηση διαψεύδει ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες Αθήνας – Άγκυρας

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Δημοκρατία” με τίτλο: “Προσκυνά τον Σουλτάνο ο Μητσοτάκης” και υπότιτλο “Η Ελ. Σουρανή επικοινώνησε με τον Καλίν και ζήτησε επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για fake news, διαψεύδοντας κατηγορηματικά το δημοσίευμα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΤΣΑ:

“Κάποιοι που φαίνεται ότι έχουν εθιστεί στα fake news και στις προβοκατόρικες δημοσιεύσεις σπεκουλάροντας στα εθνικά μας θέματα, εφηύραν στο παρά 5΄της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «μυστικές συνεννοήσεις» με την Τουρκία. Διεκδικώντας λίγη προσοχή, τη μια προβάλουν αρνητές του κορονοϊού και την άλλη πλασάρουν κάλπικες ειδήσεις.Διαψεύδουμε λοιπόν το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Δεν υπήρξε επικοινωνία της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή με τον εκπρόσωπο του Τούρκου Προέδρου για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια στην πλάτη της χώρας”.

Διάψευση και από Δένδια

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε χθες, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, μακρά συνεργασία με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Διπλωματική του Σύμβουλο κα Ελένη Σουρανή, σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ζήτημα πρότασης επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών προς την Τουρκία ούτε τέθηκε ούτε υπάρχει, εφόσον η γειτονική χώρα δεν αποδείξει την αλλαγή συμπεριφοράς της με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως και με την αποφυγή προκλήσεων, σε βάθος χρόνου.

Κατά συνέπεια, το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε επαφές με την τουρκική πλευρά ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σχετικά Άρθρα