Μουντιάλ: Τέσσερις δημοσιογράφοι σκιαγραφούν στο libre τους αντιπάλους της Εθνικής

 Μουντιάλ: Τέσσερις δημοσιογράφοι σκιαγραφούν στο libre τους αντιπάλους της Εθνικής

Η Ισπανία θα έχει στον Όμιλο Β’ ως αντιπάλους στη φάση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 τη Σουηδία, την Ελλάδα, τη Γεωργία και το Κόσσοβο και το libre σκιαγραφεί τους αντιπάλους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. 

Του Νίκου Βόπη

Στην προκριματική φάση οι αγώνες θα διαρκέσουν από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2021. Ο στόχος είναι να μπορέσει η Εθνική να διεκδικήσει το εισιτήριο για την τελική φάση. Το libre μίλησε με έγκριτους δημοσιογράφους απ’ όλους τους αντιπάλους της Ελλάδας και συγκέντρωσε τις πιθανότητες που έχει η ομάδα του Φαν Σχιπ να βρεθεί στο Κατάρ το 2022. 

Αρχικά μιλήσαμε με τον Ισπανό δημοσιογράφο, Χοακίν Μαρότο που είναι δημοσιογράφος της ισπανικής As και μας είπε το εξής: 

“Η Ισπανία δεν πρόκειται να υποτιμήσει κανέναν αντίπαλο διότι όσες ομάδες το έκαναν τα προηγούμενα χρόνια το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Όλοι λένε πως η Ισπανία είναι το φαβορί για να τερματίσει στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου όμως φανταστείτε τι θα γινόταν εάν τελικά δεν κατάφερνε να πάρει το εισιτήριο για το Κατάρ. 

Οι παίκτες της Εθνικής το γνωρίζουν αυτό και ξέρουν πως τόσο η Σουηδία όσο και η Ελλάδα είναι δύο ομάδες πολύ σκληρές. Εσείς οι Έλληνες ξέρετε να παλεύετε και μπορείτε με την ψυχή σας να κερδίσετε κάθε αντίπαλο. Οπότε σίγουρα δεν θα είναι εύκολο το έργο της χώρας μου διότι και η Γεωργία και το Κόσοβο είναι σκληροτράχηλες ομάδες που παλεύουν μέχρι το τέλος και θέλουν να γίνουν η έκπληξη της διοργάνωσης”.

Στη συνέχεια το libre επικοινώνησε με τον Σουηδό αθλητικό ρεπόρτερ Γιόακιμ Γκίντλουντ ο οποίος τόνισε: 

“Σαφώς σε έναν όμιλο με την Ισπανία και την Ελλάδα και τις άλλες δύο χώρες εύκολο έργο δεν θα έχει καμία χώρα. Σαφώς η Σουηδία θέλει να βρεθεί στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ. Σίγουρα έχει το υλικό για να το καταφέρει και σίγουρα θα παλέψει όλα τα παιχνίδια για να μπορέσει να το πετύχει. Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός το είχε δηλώσει άλλωστε πως εάν δεν καταφέρει να πάει η Σουηδία στο Μουντιάλ θα πρόκειται για αποτυχία.

Οι παίκτες δεν έχουν συμβιβαστεί σε τίποτα λιγότερο και θέλουν να βρεθούν στην τελική φάση. Εάν δείξουν το καλό τους πρόσωπο πιστεύω πως θα τα καταφέρουν. Θα παλέψουν πολύ σκληρά, θα πρέπει ίσως να ματώσουν αλλά εάν δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό θα τα καταφέρουν”. 

Εκτός από τον Ισπανό και τον Σουηδό δημοσιογράφο στο libre μίλησε και ένας εκ των κορυφαίων Γεωργιανών ρεπόρτερ, ο Μικέιλ Αμπαϊσβίλι…

“Είναι δεδομένο ότι η Γεωργία μαζί με το Κόσοβο είναι οι δύο πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι οι ομάδες που θα καθορίσουν την πρωτιά του ομίλου. Η Γεωργία είναι αποφασισμένη να παλέψει για το καλύτερο και να μπορέσει να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. 

Σίγουρα οι παίκτες γνωρίζουν πως δεν είναι το φαβορί και θα προσπαθήσουν να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να μπορέσουν να πετύχουν κάτι το αξιοθαύμαστο και να δοξάσουν τη Γεωργία και να τη στείλουν για πρώτη φορά σε μία τελική φάση ενός Μουντιάλ. Είναι ευχή όλων μας”. 

Τέλος, μιλήσαμε και με τον Άρταν Μουχακσίρι για το πως αντιμετώπισε το Κόσοβο την κλήρωση και τι θα επιδιώξει μέσα από αυτή: 

“Το Κόσοβο ξέρει τη θέση του σε αυτό τον όμιλο και θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό που μπορεί. Μπορεί να αποδειχθεί η ομάδα που θα κρίνει την πρωτιά σε αυτό τον όμιλο γιατί διαθέτει μία δυνατή έδρα και σίγουρα θα δυσκολέψει αρκετές ομάδες που ίσως δεν το περιμένουν.

Σίγουρα δεν διαθέτει την ποιότητα που διαθέτει η Ισπανία, η Σουηδία και ίσως η Ελλάδα αλλά είναι ένα σύνολο σκληροτράχηλο που παλεύει όλα τα ματς και προσπαθεί μέσα από την άμυνα να παίρνει θετικά αποτελέσματα”.

Σχετικά Άρθρα