Λιανεμπόριο: Απομακρύνεται το άνοιγμα στις 14 Δεκεμβρίου

 Λιανεμπόριο: Απομακρύνεται το άνοιγμα στις 14 Δεκεμβρίου

Αντιρρήσεις εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι σε σημερινές διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποίησαν με κυβερνητικά στελέχη για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου.

Αφενός μεν ο υψηλός αριθμός των νέων κρουσμάτων (παρότι βρισκόμαστε στην 5η εβδομάδα του lockdown) και αφετέρου η μεγάλη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ με τους διασωληνωμένους αποτελούν αρνητικές ενδείξεις για τους επιστήμονες.

Το 83% των ΜΕΘ πανελλαδικά να είναι κατειλημμένες. Συγκεκριμένα, η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στην Αττική ανέρχεται στο 77%, ενώ στη Θεσσαλονίκη εκτοξεύεται στο 91%.

Ανοίγουν οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα – Οι πιέσεις και το σχέδιο… με γνώμονα το λιανεμπόριο

Ολ΄ αυτά προστιθέμενα δημιουργούν στους λοιμωξιολόγους ισχυρές επιφυλάξεις για το αν θα πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου, αλλά αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η απόφαση είναι πολιτική και θα παρθεί τις επόμενες μέρες από την κυβέρνηση η οποία παρά ταύτα προτίθεται να ανοίξει τα κομμωτήρια για τα οποία αρκετοί λοιμωξιολόγοι εκφράζουν αντιρρήσεις.

«Αύριο ή μεθαύριο, το αργότερο το Σάββατο θα έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων», τόνισε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά Άρθρα