ΣΥΡΙΖΑ: Το νομοσχέδιο-Πέτσα συνώνυμο της πλήρους απαξίωσης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος

 ΣΥΡΙΖΑ: Το νομοσχέδιο-Πέτσα συνώνυμο της πλήρους απαξίωσης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη στήριξη του στην απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας, παράλληλα, τις πολιτικές της κυβέρνησης γύρω από την ενημέρωση.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που υποκριτικά κόπτεται για την επιβίωση των ΜΜΕ και των εργαζομένων σε αυτούς, έχει εξαπολύσει εδώ και καιρό με ποικίλους τρόπους μια εκτεταμένη επιχείρηση υποβάθμισής τους, τόσο σε επίπεδο παρεμβάσεων και δεοντολογίας, όσο και σε επίπεδο αποσάθρωσης των εργασιακών σχέσεων», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Κάνετε δημοσιογραφία Μακελειού”- Σκληρή κόντρα Κατρούγκαλου με Παπαχρήστο, Παπαδημητρίου για το σπίτι του Τσίπρα στο Σούνιο (vid)

«Τώρα, μετά τη “λίστα Πέτσα”, έρχεται το “νομοσχέδιο Πέτσα”, το οποίο δημιουργεί το πλαίσιο πλήρους διάλυσης των εργασιακών σχέσεων στα ΜΜΕ με αθρόες απολύσεις και ελαχιστοποίησης των θέσεων εργασίας», προσθέτει, εξηγώντας πως «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που καταργεί εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα των δημοσιογράφων, που θεωρούνται αυτονόητα τα τελευταία 25 χρόνια. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα οδηγήσει άμεσα εργαζόμενους δημοσιογράφους στην ανασφάλεια και, δυστυχώς, κάποιους από αυτούς στην ανεργία. Καμία Τρόικα τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης δεν επέβαλε τέτοιες συνθήκες στις εργασιακές σχέσεις. Είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που το κάνει τώρα».

«Όμως το “νομοσχέδιο Πέτσα” αν περάσει θα γίνει συνώνυμο και της πλήρους απαξίωσης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από πληροφόρηση, αντικειμενικότητα και πλουραλισμό απόψεων», κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνεται, επίσης, πως «οι κύριοι Μητσοτάκης και Πέτσας αποδεικνύουν με αυτό τον τρόπο, ακόμα μια φορά, την αλλεργία τους στην πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το “νομοσχέδιο Πέτσα” και να αλλάξει συνολικά τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα της ενημέρωσης, γιατί ο κατήφορος που έχει πάρει πλέον προσβάλει βάναυσα την ίδια τη Δημοκρατία».