Μπόρις Τζόνσον για το εμβόλιο: “Μαζί θα νικήσουμε τον ιό”- Ευφορία στη Βρετανία για την “πρωτιά”

 Μπόρις Τζόνσον για το εμβόλιο: “Μαζί θα νικήσουμε τον ιό”- Ευφορία στη Βρετανία για την “πρωτιά”

Ελπίδες “γέννησε” σε ολόκληρο τον πλανήτη η επίσημη έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία σήμερα, Τρίτη (8/12), με το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη δυτική χώρα που άρχισε την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαιρέτισε την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού στη χώρα του και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τους επιστήμονες και τους ανθρώπους που δήλωσαν εθελοντές για την δοκιμή του εμβολίου κατά της Covid-19.

Η διάθεση του εμβολίου κατά της COVID-19 στη Βρετανία θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η επιδημία της COVID-19 στη χώρα, αλλά είναι μακρά η διαδικασία έως ότου ηττηθεί τελείως ο νέος κορονοϊός, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με αφορμή την έναρξη σήμερα των εμβολιασμών κατά της νόσου αυτής στη χώρα του και συνέστησε προσοχή.
“Σταδιακά θα υπάρξει τεράστια, τεράστια διαφορά. Όμως τονίζω σταδιακά, καθώς δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί. Δεν έχουμε νικήσει ακόμη αυτόν τον ιό”, σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης. “Είναι απίστευτο που έχουμε το εμβόλιο, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να χαλαρώσουμε τις προσπάθειες”, έσπευσε να προσθέσει.

“Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια τεράστια πρόοδο στον αγώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά του νέου κορονοϊού”, σημείωσε. “Ωστόσο ο μαζικός εμβολιασμός θα πάρει χρόνο”, προειδοποίησε και κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να συνεχίσουν να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη Βρετανία.

Σχετικά Άρθρα