Μπάρτσα – Γιούβε με… κυρίως πιάτο τον Πιάνιτς

 Μπάρτσα – Γιούβε με… κυρίως πιάτο τον Πιάνιτς

Η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους ολοκληρώνουν σιγά σιγά τη συμμετοχή τους στην πρώτη φάση του Champions League και θα είναι στον επόμενο γύρο.

Του Νίκου Βόπη

Ο shmerin;ow αγώνας αφήνει υπόνοιες για την επανένωση του Πιάνιτς με τη Γιουβέντους. Ο Βόσνιος έφτασε στη Μπαρτσελόνα ως ανταλλαγή με τον Άρθουρ που δεν είχε ακόμη αποδώσει το αναμενόμενο αποτέλεσμα για καμία ομάδα. Ο Πιάνιτς, από την πλευρά του, ήταν ειλικρινής σε συνέντευξη που παραχώρησε στη “La Gazzetta dello Sport”. 

Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί εξακολουθεί να μην έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα της Βαρκελώνης υπό τις οδηγίες του Κούμαν. 

Ο Σέρβος συνέχισε λέγοντας:

  • “Είναι εκατό τοις εκατό εμφανές. Δεν είμαι ικανοποιημένος και δεν μπορώ να είμαι, στην καριέρα μου δεν έχω αποδεχτεί ποτέ την ιδέα να μην παίζω και δεν το κάνω καν τώρα. Θα δούμε, εγώ είμαι έτοιμος, προπονούμαι καλά και ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Είναι μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση που δεν μου ταιριάζει», υποστηρίζει. Ο Πιάνιτς έπαιξε μόνο 551 λεπτά, εκ των οποίων μόνο 170 στο πρωτάθλημα. Είναι περίπου το 40% των λεπτών που είχε τα προηγούμενα χρόνια. 

Το libre.gr μίλησε με τον Ισπανό δημοσιογράφο της As, Αντρές Ορούμπια γα το αύριο του Πιάνιτς στη Βαρκελώνη: 

“Είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη και λεπτή κατάσταση. Όταν ήρθε ο Κούμαν στη Βαρκελώνη μίλησε με τον Πιάνιτς, είχαν μία νορμάλ κουβέντα αλλά οι επιλογές του Ολλανδού τεχνικού δείχνουν ότι ο Πιάνιτς δεν είναι στις προτεραιότητές του. Εάν με ρωτάς προσωπικά θα σου πω ότι δεν το καταλαβαίνω! Η Μπαρτσελόνα διανύει μία περίοδο όπου δεν έχει παίκτες επιπέδου Τσάβι – Ινιέστα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν παίζει ο Πιάνιτς”. 

-Υπήρξε μία φήμη ότι οι δυο τους τσακώθηκαν σε μία προπόνηση. Αληθεύει; 

“Ναι είναι αλήθεια. Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα ο Πιάνιτς σε μία προπόνηση έδειχνε ιδιαίτερα εκνευρισμένος και όταν ο Κούμαν τον ρώτησε για ποιο λόγο έχει τόσα νεύρα εκείνος του απάντησε ότι ξέρει τον λόγο και απλά έφυγε για τα αποδυτήρια. Αυτό τάραξε πολύ τις σχέσεις των δύο πλευρών καθώς ο Κούμαν του είχε δώσει όλα τα εχέγγυα ότι θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής όμως αυτό δεν έγινε”. 

-Από τότε και ύστερα οι δυο τους μίλησαν ξανά; 

“Η υπηρεσιακή διοίκηση κάλεσε τον Πιάνιτς για απολογία γιατί ό,τι κι αν γίνεται δεν μπορεί ένας παίκτης να σηκώνεται και να φεύγει έτσι απλά από την προπόνηση. Ο παίκτης απολογήθηκε αλλά ταυτόχρονα εξέφρασε και στη διοίκηση τον προβληματισμό του για το λόγο που δεν αγωνίζεται και επίσης ανέφερε πως ο Κούμαν του είπε ψέμματα όταν ήρθε στην ομάδα. Έπειτα εκείνος επέστρεψε στις προπονήσεις αλλά οι δυο τους δεν έχουν μιλήσει ξανά έκτοτε. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ο Κούμαν για το περιστατικό δεν θέλησε καν να απαντήσει στην ερώτηση”.

-Υπάρχει κάποια πρόταση για τον Πιάνιτς για να αποχωρήσει; 

“Ο παίκτης έχει εκφράσει την άποψή του ότι θα φύγει εάν συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο και ειλικρινά συμφωνώ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αγωνίζεται, θα έπρεπε να είναι βασικός. Διαθέτει την ποιότητα να είναι βασικός και θα επιδιώξει να αποχωρήσει ακόμα και ως δανεικός όσο πιο σύντομα γίνεται εάν δεν αλλάξει η κατάσταση. Η Γιουβέντους έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία της να τον επαναγοράσει μιας και με τη φανέλα της μεγάλης Κυρίας πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις και έκανε τεράστιο όνομα”. 

Σχετικά Άρθρα