Aσύλληπτη πρόκληση Ερντογάν: Κρέμασε το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά (vid)

 Aσύλληπτη πρόκληση Ερντογάν: Κρέμασε το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά (vid)

Έναν πίνακα με στίχους από το Κοράνι, ο οποίος κρεμάστηκε ήδη στην Αγιά Σοφιά, για τη μετατροπή του μνημείου σε τζαμί μετά από 86 χρόνια δώρισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Οι στίχοι είναι ο 159ος και 160ός από το κεφάλαιο του Surah Al-i İmran του Κορανίου.

Ο πίνακας είναι 234 επί 350 εκατοστών και οι στίχοι είναι γραμμένοι σε μαύρο φόντο από τον καλλιγράφο Μεχμέτ Οζτσάι και έχουν ως εξής:

«Τους φέρθηκε ευγενικά για χάρη στον Αλλάχ. Εάν είσανσαν αγενής και σκληρός, αδιαμφισβήτητα θα είχαν διαλυθεί γύρω σας και θα έφευγαν.

“Κάνετε δημοσιογραφία Μακελειού”- Σκληρή κόντρα Κατρούγκαλου με Παπαχρήστο, Παπαδημητρίου για το σπίτι του Τσίπρα στο Σούνιο (vid)

Συγχωρέστε τους, ευχηθείτε για τη συγχώρεσή τους, δώστε τους συμβουλή για θέματα δουλειάς, και όταν ληφθεί η απόφαση εμπιστευτείτε τον Αλλάχ, ο Αλλάχ αγαπάει αυτούς που τον εμπιστεύονται.

Αν ο Αλλάχ σας βοηθήσει πλέον δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να σας νικήσει. Αν σας αφήσει χωρίς βοήθεια, μετά από Εκείνον ποιος θα σας βοηθήσει; Επομένως αφήστε τους πιστούς να εμπιστεύονται μόνο τον Αλλάχ».

Στο κάτω μέρος αναγράφεται το όνομα του καλλιγράφου και η ημερομηνία της δωρεάς.

«Αφιερώθηκε στο τζαμί Αγία Σοφία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την ευκαιρία του ανοίγματός του ξανά σε προσευχή», αναφέρεται στο κάτω μέρος.

Σχετικά Άρθρα