Θύελλα για την ασέβεια άνδρα των ΜΑΤ- Διέλυσε επιδεικτικά ανθοδέσμη στο μνημείο του Γρηγορόπουλου-Διατάχθηκε ΕΔΕ

 Θύελλα για την ασέβεια άνδρα των ΜΑΤ- Διέλυσε επιδεικτικά ανθοδέσμη στο μνημείο του Γρηγορόπουλου-Διατάχθηκε ΕΔΕ

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το video που κυκλοφορεί από το μεσημέρι της Κυριακής στα social media και δείχνει αστυνομικό να διαλύει την ανθοδέσμη που άφησε πολίτης στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο εν λόγω άνδρας της ΕΛΑΣ, αφού μάζεψε την ανθοδέσμη από το μέρος που η πολίτης την άφησε, την έκανε φύλλο και φτερό σε “παιχνίδι” με συναδέλφους του, σε μία επίδειξη ασέβειας προς τον νεκρό.

Μπορείτε να δείτε την ενέργεια στο video που ακολουθεί:

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τις πράξεις ορισμένων αστυνομικών και ειδικά με την πράξη ενός αστυνομικού των ΜΑΤ που αφαίρεσε την ανθοδέσμη από το μνημείο Γρηγορόπουλου και έπαιζε με αυτή.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας για επίμεμπτη συμπεριφορά.

Σημειώνεται ότι κάθε περίπτωση ακραίας συμπεριφοράς και καταγγελίες επ’ αυτών καταγράφονται και παρακολουθούνται στενά από τους επιτελείς.

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Εντολή για διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας δόθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τον άνδρα των ΜΑΤ που καταγράφηκε σε βίντεο να διαλύει μια ανθοδέσμη που είχε αφεθεί προς τιμή του δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια, το πρωί της Κυριακής.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που εκδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής αναφέρει τα εξής:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας για επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Σχετικά Άρθρα