Τελικές ανακοινώσεις για κομμωτήρια και λιανεμπόριο – Το ωράριο των εποχικών

 Τελικές ανακοινώσεις για κομμωτήρια και λιανεμπόριο – Το ωράριο των εποχικών

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των εποχικών καταστημάτων θα ανακοινωθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Μετά τα εποχικά καταστήματα που ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα τα επόμενα που θα ανοίξουν είναι τα κομμωτήρια και τα μικρά εμπορικά καταστήματα αλλά ακόμα οι αποφάσεις δεν έχουν «κλειδώσει».

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού πάντως παραπέμπονται στις καλένδες καθώς όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενδεχομένως γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα

Για την εστίαση, οι εισηγήσεις των ειδικών και η πρόταση των επαγγελματιών είναι να μην ανοίξει μέχρι τις γιορτές. Το ίδιο θα συμβεί και με τα σχολεία, με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία αρχές Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Open, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν τα κομμωτήρια, τα οποία ίσως ανοίξουν στις 11 του μήνα, δηλαδή 3 ημέρες πριν από το λιανεμπόριο.

Ωστόσο υπάρχει και το σενάριο τα κομμωτήρια να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, καθώς δεν ήταν κλάδος που αποτελούσε αιτία διασποράς του κοροναϊού. Αν επιτραπεί να λειτουργήσουν ξανά πριν τις γιορτές, θα ισχύει ότι και πριν, δηλαδή επίσκεψη μόνο με ραντεβού και περιορισμένος αριθμός ατόμων εντός των χώρων (τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον, απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας και εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού).

κλειστά θα παραμείνουν στη διάρκεια των γιορτών μπαρ και κέντρα διασκέδασης, ενώ εξετάζονται πολύ αυστηροί περιορισμοί για τη λειτουργία των εστιατορίων, αν τελικά το επιτρέψουν οι λοιμωξιολόγοι και συναινέσουν σε αυτό οι επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίες εμφανίζονται αντίθετοι σε ένα άνοιγμα λίγων μόνο ημερών.

Παράλληλα, κλειστά θα συνεχίσουν να είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση για το επόμενο χρονικό διάστημα, διότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν το άνοιγμά τους. Σε αυτή την εισήγηση κατέληξε κατά πλειοψηφία η επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης. Το πιθανότερο σενάριο για το άνοιγμα των σχολείων, αναφέρει ότι όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα μετά την 7η Ιανουαρίου.

Επιβεβλημένη θα παραμείνει και η καθολική χρήση της μάσκας προστασίας από τον κοροναϊό για αρκετές ακόμα εβδομάδες, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να ισχύσει και με άλλα περιοριστικά μέτρα.

Σχετικά Άρθρα