Παρασκήνιο: Δυσφορία ή όχι (του Μαξίμου), ο Κικίλιας “γράφει πρωτιές” στις δημοσκοπήσεις…

 Παρασκήνιο: Δυσφορία ή όχι (του Μαξίμου), ο Κικίλιας “γράφει πρωτιές” στις δημοσκοπήσεις…

Στον απόηχο των αποκαλύψεων για το “παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων” του ΕΟΔΥ, βάσει των οποίων βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του Π. Αρκουμανέας, αρκετοί παρατηρούν πως σχεδόν σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις (GPO, Opinion Poll, Interview) πρώτος σε δημοτικότητα μεταξύ των υπουργών είναι ο Βασίλης Κικίλιας.

Στην τελευταία της Interview για τον “Βεργινα TV” , για άλλη μία φορά πρώτος έρχεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με δείκτη 6,4 και ακολουθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με 6,3, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με 6,2%, ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με 6,1, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, με 5,9, και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με 5,6%.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα έχουν ενδιαφέρον και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου. Η “διαρροή” του θέματος για τον ΕΟΔΥ, πίσω από την οποία αρκετοί θεωρούν πως μπορεί να βρίσκονται ακόμα και συνομιλητές του πρωθυπουργού, δεν φαίνεται να επηρέασε την εικόνα του υπουργού Υγείας. Κάτι μάλλον παράδοξο αφού ο ΕΟΔΥ υπάγεται στις δικές του αρμοδιότητες.

Το “Βήμα” για παράδειγμα έγραφε για δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για τους Κικίλια και Αρκουμανέα και, μάλιστα, έφερε δυσαρεστημένους για τη συνεργασία και τους Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Δυσφορία, βεβαίως, του πρωθυπουργού για τον ΕΟΔΥ χωρίς δυσφορία και για τον προϊστάμενο υπουργό δεν νοείται. Κάποιοι, λοιπόν, αναφέρουν πως ο Κικίλιας είναι στο στόχαστρο (γιατί άραγε αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποφασίζει τελικά…) αλλά η αδιατάρρακτη υψηλή δημοφιλία του τον “θωρακίζει” έναντι ενός πιθανού ανασχηματισμού.

Ο ίδιος, μαθαίνω, πως θέλει να παραμείνει στο υπουργείο Υγείας καθώς θεωρεί πως με το τέλος της πανδημίας σε μερικούς μήνες θα έχει τη δυνατότητα να καρπωθεί επικοινωνιακά οφέλη από την …ευφορία του εμβολίου και να ανεβάσει κι άλλο τις “μετοχές” του.

Εν τω μεταξύ, άλλοι διερωτώνται ποιο είναι το “βαθύ λαρύγγι” της “διαρροής” του θέματος για τον ΕΟΔΥ. Απάντηση δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως πολλές υποψίες για έναν εκ των δημοσιογράφων του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ άλλοι “δείχνουν” υπουργό που είναι δυσαρεστημένος με την ψυχρότητα στις σχέσεις του με το πρωθυπουργικό επιτελείο. Φήμες, βεβαίως, όλα αυτά…

Σχετικά Άρθρα