Βουλευτής Ν.Δ: “Κακώς ανοίξαμε τον τουρισμό, με 100 νεκρούς την μέρα είναι προφανές”

 Βουλευτής Ν.Δ: “Κακώς ανοίξαμε τον τουρισμό, με 100 νεκρούς την μέρα είναι προφανές”

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κακώς η κυβέρνηση άνοιξε τον τουρισμό το καλοκαίρι, καθώς πλέον έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα λόγω κορωνοϊού.

«Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο Radio North 98.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος σημείωσε επίσης ότι έπρεπε να επιταχθούν νωρίτερα ιδιωτικές κλινικές. «Πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας ώστε να νοσηλεύει covid περιστατικά σε κλίνες ιδιωτικών κλινικών, για να αρχίσουν να επανέρχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία σε λειτουργία ο βασικός κορμός των κλινικών που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά και χρόνιες παθήσεις. Η χρήση κλινικών του ιδιωτικού τομέα για covid περιστατικά κατά την άποψή μου, έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό» τόνισε.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υπήρξε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαρά θέση που είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός με νομοσχέδιο. Ο ψυχίατρος στο επάγγελμα Δημήτρης Βαρτζόπουλος, διετέλεσε επίσης στο παρελθόν υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου καθώς και επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανήκε στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.