Τσόκλης για τα θύματα της πανδημίας: “Aν τεθεί θέμα επιλογής, θα σώσω τον Πικάσο κι΄όχι την Μαρία” (vid)

 Τσόκλης για τα θύματα της πανδημίας: “Aν τεθεί θέμα επιλογής, θα σώσω τον Πικάσο κι΄όχι την Μαρία” (vid)

Η συνέντευξη του Κώστα Τσόκλη πραγματοποιήθηκε στην αγαπημένη του Τήνο, μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κύματος της πανδημίας, όταν ακόμα επικρατούσε η πρώτη σχετική χακαρότητα μετά την καραντίνα. Αιρετικός, ακραίος ή ακόμα και “βίαιος” στη σκέψη του ο καλλιτέχνης εξηγεί στην Λένα Αρών (ΕΡΤ, ΕΡΤflix) τις απόψεις του σχετικά με το ποιος θα έπρεπε να σωθεί εάν ετίθετο θέμα διαλογής ασθενών. Και οι απαντήσεις του προκαλούν αν μη τι άλλο ερωτηματικά. Ανάμεσα σε ένα παιδί -που, όμως, δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί και εάν θα αποδειχθεί χρήσιμος στην κοινωνία, όπως λέει- και σε έναν ηλικιωμένο που έχει αποδείξει την αξία του, ο Κώστας Τσόκλης είναι σαφής: θα διάλεγε τον ηλικιωμένο και θα άφηνε να χαθεί το παιδί!

Το παράδειγμα γίνεται ακόμα πιο εύγλωττο, όταν αναρωτιέται ποιος πρέπει να επιζήσει μεταξύ του Πικάσο σε ηλικία 84 ετών και μιας 17χρονης Μαρίας. Η απάντηση στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εξαιρετική Λένα Αρώνη στην Τήνο όπου ζει μεγάλο μέρος του χρόνου και όπου υπάρχει το μουσείο και εργαστήριό του.

Art Week | Κώστας Τσόκλης - ΕΡΤflix

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Τσόκλης προκαλεί αντιδράσεις με τις απόψεις του. Πριν αρκετά χρόνια είχε “αγορεύσει” σε συνέντευξή του υπέρ των βιαστών, περιγράφοντας το πάθος εκείνων που επιτίθενται σε γυναίκες που, όπως έλεγε, προκαλούν με το ντύσιμο και τη συμπεριφορά τους, έναντι των ανέραστων. Κι εκεί είχε κάνει την δική του “διαλογή”. Υπέρ των “παθιασμένων” βιαστών.

Το απόσπασμα είναι μετά το 28.00

Σχετικά Άρθρα