Τάισον Vs Τζόουνς: Θρυλική μονομαχία – Αποκλειστική συνέντευξη στο libre του προπονητή του “Iron Mike” (vid)

 Τάισον Vs Τζόουνς: Θρυλική μονομαχία – Αποκλειστική συνέντευξη στο libre του προπονητή του “Iron Mike” (vid)

Σε λίγες ώρες ο κόσμος αναμένεται να αναβιώσει μία μάχη από τα παλιά. Έναν αγώνα που θα φέρει στις μνήμες των φιλάθλων νοσταλγία αλλά ταυτόχρονα και θαυμασμό εξαιτίας της ύψιστης αθλητικής ποιότητας που Τάισον και Τζόουνς θα φέρουν στο ρινγκ του Staples Center. 

Του Νίκου Βόπη

Μετά από αρκετά χρόνια οι δύο παλαίμαχοι αθλητές, δύο εκ των κορυφαίων του πλανήτη, ειδικά όταν μιλάμε για τον πρώτο, ίσως ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών μαζί με τον Μοχάμεντ Άλι, θα κονταροχτυπηθούν σε έναν αγώνα επίδειξης όπως τελικά συμφωνήθηκε. 

  • Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; δεν θα υπάρξει επίσημα νικητής διότι δεν θα υπάρχει γραμματεία.

Αυτό όμως δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο τον ντόρο που έχει γίνει γύρω από το συγκεκριμένο γεγονός. Όλοι οι φίλοι της πυγμαχίας στον πλανήτη αναμένουν τη συγκεκριμένη μάχη πώς και πώς θέλοντας να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δύο θρύλοι του αθλήματος, που έχουν ξεπεράσει τα 50 του χρόνια. 

Το libre εξασφάλισε μία τεράστια αποκλειστικότητα καθώς κατάφερε να μιλήσει με τον προπονητή του Μάικ Τάισον, τον θρυλικό Κέβιν Ρούνεϊ ο οποίος μας μίλησε για την επικείμενη μάχη και για το πόσο έχει προετοιμαστεί ο θρύλος της πυγμαχίας γι’ αυτό το event… 

-Σας ευχαριστούμε πολύ που καταφέρατε να μας πείτε δύο λόγια. Μιλήστε μας λίγο αρχικά για την κατάσταση του Μάικ Τάισον; 

Εγώ ευχαριστώ. Κοιτάξτε, θα σας πω. Αρχικά το πλάνο ήταν ο αγώνας να είναι επίσημος, με γραμματείες, ζώνη, τα πάντα. Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές ήρθαν σε επαφή και συζητήθηκε η αναμέτρηση να είναι επίδειξης αλλά με γάντια κανονικού αγώνα οπότε δεν αλλάζει κάτι στο πώς αντιμετωπίζουν οι δύο αθλητές την αναμέτρηση.

Ο Μάικ είναι σε τρομερή κατάσταση. Όλο αυτό το διάστημα έχουν κυκλοφορήσει άπειρα βίντεο με την αλλαγή στο σώμα του και με το πόση δουλειά έχει ρίξει για αυτό το ματς. Είναι τρομερό το πόσο διψασμένος είναι. Ακόμα και σε αυτή την ηλικία, έχοντας κατακτήσει τα πάντα, θέλει μία ακόμα νίκη, έναν ακόμα τίτλο, μία ακόμα απόδειξη του ότι είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. 

-Πώς είναι να είσαι προπονητής του Μάικ Τάισον; 

Είναι τρομερό συναίσθημα. Ο Μάικ για μένα είναι ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών. Στις δόξες του δεν υπήρχε κανένας που μπορούσε να τον ανταγωνιστεί και όλοι τον έτρεμαν. Κανείς δεν ήθελε να τον αντιμετωπίσει.

Ήταν πολύ δύσκολο να του βρούμε αντίπαλο, κανείς δεν ήθελε να είναι μαζί του στην προπόνηση γιατί πάντα έδινε τον καλύτερό του εαυτό και μοίραζε πόνο. Τρομακτικά χτυπήματα, σπουδαία ταχύτητα, όλα του τα skills σε άριστο επίπεδο. 

-Πώς είναι ο άνθρωπος Τάισον πίσω από τον πυγμάχο; 

Εδώ υπάρχει πολύ ψωμί για συζήτηση. Θέλω να πω πως όλοι γνωρίζουν τα πάθη που είχε ο Μάικ. Έχει ζήσει 100 ζωές και είναι λογικό.

Έτσι είναι ο χαρακτήρας του. Θέλει να ζει στο έπακρο, έχει κάνει στη ζωή του τα πάντα, έμοιαζε πολύ με τον Μαραντόνα συμπεριφορικά, και δεν ξέρουμε τι θα είχε καταφέρει εάν δεν ήταν ο χαρακτήρας που είναι.

Ωστόσο, ο Μάικ αυτός ήταν πάντα και αυτός θα συνεχίσει να είναι όσα χρόνια κι αν περάσουν. Δεν μπορεί κανείς να τον αλλάξει με τα θετικά του και τα αρνητικά του. 

-Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης; 

Δεν ξέρω πόσο καλά έχει προετοιμαστεί ο αντίπαλος αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει φίλαθλος που πιστεύει ότι θα χάσει ο Τάισον.

Έστω και αν δεν υπάρχει γραμματεία, έστω και αν δεν υπάρχει νικητής ο Μάικ θα μπει στο ρινγκ για ακόμα μία φορά για ένα ακόμα νοκ άουτ, για να δώσει στον κόσμο και στον εαυτό του αυτό που πάντα ήθελε.

Την εικόνα του καλύτερου όλων των εποχών. Την εικόνα της απόλυτης μηχανής που ανεξαρτήτως χρόνων παραμένει ο καλύτερος. 

Σχετικά Άρθρα