Τραγική η κατάσταση στη Δράμα: 140 ασθενείς στο νοσοκομείο που ασφυκτιά- Δεκάδες υγειονομικοί σε καραντίνα

 Τραγική η κατάσταση στη Δράμα: 140 ασθενείς στο νοσοκομείο που ασφυκτιά- Δεκάδες υγειονομικοί σε καραντίνα

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται το Νοσοκομείο Δράμας, καθώς τα κρούσματα που καταφτάνουν εκεί, φαίνεται να υπερβαίνουν πλέον τα όρια των αντοχών του.

Ήδη, αυτή την ώρα, στις τρεις ενεργές μονάδες Covid-19, φιλοξενούνται περίπου 140 συμπολίτες μας, ενώ η διοίκηση ετοιμάζεται να ανοίξει άλλη μία τέταρτη μονάδα. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και αν αυτή ανοίξει, τα προβλήματα θα συνεχίσουν να εντείνονται, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας μας, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες για το άνοιγμα και τέταρτης μονάδες Covid-19, καθώς νοσηλεύονται και ασθενείς άλλων νοσημάτων.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, ήδη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Δράμας νοσηλεύονται 12 διασωληνωμένοι ασθενείς, ενώ οι θάνατοι Δραμινών έχουν ξεπεράσει πλέον τους 50 (και από το Νοσοκομείο Δράμας, αλλά και από Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη). Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι, μέσα στο Σαββατοκύριακο, 20 ασθενείς από τη Δράμα διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Όπως τονίζει επίσης σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κα. Κιόρτεβε, ήδη η ΜΕΘ έχει γεμίσει, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, «ακόμα και το νεκροτομείο είναι γεμάτο και δεν υπάρχει πλέον χώρος».

Όπως η ίδια επισημαίνει, σε συνεδρίαση που έγινε την Παρασκευή με τα Σωματεία του Νοσοκομείου Δράμας, το Σύλλογο Ιατρών, το Σωματείο Νοσηλευτών, το Σωματείο Εργαζομένων, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης κ. Τσαλικάκη, ώστε να ζητηθεί να σταλεί άμεση βοήθεια προς το Νοσοκομείο «το οποίο πλέον δεν αντέχει».

Από τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ, ζητείται να σταλούν στο Γ.Ν. Δράμας, γιατροί ανάλογων ειδικοτήτων όπως παθολόγων, πνευμονολόγων, εντατικολόγων και άλλοι.

Αυτή την ώρα, απουσιάζουν από το προσωπικό του Νοσοκομείου 60 νοσηλευτές και 20 γιατροί, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ όλοι οι ειδικευόμενοι γιατροί και άλλοι, έχουν ήδη μεταφερθεί στις κλινικές Covid-19.

Επίσης, συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου σχετικά με την αγορά φιαλών οξυγόνου, όπως είχαμε ήδη δημοσιεύσει από την περασμένη εβδομάδα. Όπως είχε πει ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος, έχουν ήδη γίνει οι παραγγελίες με πρωτοβουλία του ιδίου και αναμενόταν να έρθουν στη Δράμα αύριο Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με νέα δεδομένα αναμένεται να βρίσκονται στη Δράμα την Πέμπτη.

Χρυσοχοϊδης: Παράταση της καραντίνας για τουλάχιστον μια εβδομάδα

Τη Δράμα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Β. Ελλάδα. Ο κ. Χρυσοχοϊδης συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, ενώ λίγο αργότερα κατευθύνθηκε στο Διοικητήριο Δράμας, όπου είχε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Παπαδόπουλο, τους Δημάρχους της Π.Ε. Δράμας, τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας και εκπροσώπους άλλων φορέων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε για ακόμα μια φορά την ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων σε σημεία συνάθροισης ανθρώπων, ενώ σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το χρονικό διάστημα της καραντίνας απάντησε ότι ενδεχομένως να παραταθεί για άλλη μια εβδομάδα.

Από την πλευρά τους οι τοπικοί φορείς έθεσαν επιτακτικά στον υπουργό, το ζήτημα της αναγκαιότητας της πληροφόρησης για θετικά κρούσματα, θανάτους, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας του Νομού.

Πηγή: Πρωϊνός Τύπος Δράμας

Σεραφείμ Κοτρώτσος