Κοροναϊός: Ξεκινούν τα εμβόλια σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Τουρκία

 Κοροναϊός: Ξεκινούν τα εμβόλια σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Τουρκία

Τον Δεκέμβριο προβλέπεται να ξεκινήσουν τα εμβόλια σε 5 χώρες ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Τουρκία σύμφωνα με τα επίσημα σχέδια για την έναρξη των εμβολιασμών. Τον Ιανουάριο θα ακολουθήσει η Ισπανία.

«Τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων. Επειδή αυτό είναι το εισιτήριό μας για την έξοδο από την πανδημία», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στις ΗΠΑ, το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο από τα μέσα του ερχόμενου μήνα, «πιθανότατα στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου», όπως δήλωσε ο διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πριν από το τέλος του 2020 θα υπάρχουν διαθέσιμες 40.000.000 δόσεις.

Απάτη-μαμούθ με e-shops ύψους 15 εκατ. ευρώ – Με την μέθοδο “carousel”

Στη Βρετανία οι αρμόδιες εποπτικές αρχές δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, όπως ανέφερε η «Telegraph». Η Βρετανία έχει παραγγείλει 40.000.000 δόσεις του εμβολίου αυτού και αναμένεται μέχρι τα τέλη του έτους να έχει στα χέρια της 10.000.000 δόσεις αρκετές για την προστασία 5.000.000 ανθρώπων, εφόσον, βέβαια, εγκριθεί.

Στη Γερμανία, οι εμβολιασμοί προγραμματίζεται να ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Στη Γαλλία, που θρηνεί πάνω από 50.000 θύματα του κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας, οι πρώτοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο τούρκος Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός στην Τουρκία θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου.

Ισπανία θα ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού τον Ιανουάριο και αναμένει να έχει καλύψει εντός τριμήνου ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, όπως δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας.

Σχετικά Άρθρα