Νέα επιστολή Παπαδημούλη για την άρση ασυλίας του Λαγού

 Νέα επιστολή Παπαδημούλη για την άρση ασυλίας του Λαγού

Νέα επιστολή -την τρίτη στη σειρά- προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, έστειλε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αντιπρόεδρος του ΕΚ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος επαναφέρει την ανάγκη να επισπευθεί η άρση ασυλίας του καταδικασθέντα Γιάννη Λαγού για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκφράζει τη λύπη του για την «καθυστέρηση στην ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του εγκληματία Ιωάννη Λαγού», και επισημαίνει ότι η καθυστέρηση αυτή «ντροπιάζει το Κοινοβούλιο και αμαυρώνει ανεπανόρθωτα τη φήμη και την εικόνα του ως συμβόλου της δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών».

Παρέμβαση Μητσοτάκη σε λίγη ώρα στη Βουλή, για τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων

«Όπως σας έχω ήδη ενημερώσει με επιστολές που σας έστειλα στις 7 και 27 Οκτωβρίου», αναφέρει η νέα επιστολή του Δημ. Παπαδημούλη στον Πρόεδρο Ντ. Σασόλι, «το Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον Ιωάννη Λαγό σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή για σοβαρές εγκληματικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας και της απόπειρας δολοφονίας» και επιπλέον «ως έναν εκ των προσώπων που διηύθυναν την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».

Και καταλήγει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «ευελπιστώ ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη τα ανωτέρω και ότι θα πράξετε ό,τι είναι δυνατό», έτσι ώστε «τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα νομικά βήματα και διαδικασίες, να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην υπόθεση του εγκληματία νεοναζί Ιωάννη Λαγού στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων», προκειμένου «να ολοκληρωθεί η άρση της ασυλίας του στην Ολομέλεια του Δεκεμβρίου».