Με τον Λαμπρούλη ή με τους “πανηγυρίζοντες”; Φυσικά με τον Λαμπρούλη…

 Με τον Λαμπρούλη ή με τους “πανηγυρίζοντες”; Φυσικά με τον Λαμπρούλη…

Στην εποχή του πανδημικού ζόφου τον οποίο μαρτυρικά υπομένουν χιλιάδες συμπολίτες μας στα ΔΗΜΟΣΙΑ νοσοκομεία και ΔΕΝ υπομένουν χιλιάδες άλλοι με ανείπωτη θλίψη για τους ανθρώπους τους που χάθηκαν, αναζητά κανείς από που να πιαστεί. Αναζητά μια αφορμή να ταυτιστεί, μια αχτίδα που θα τον συνειγείρει.

του ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ

Τις αφορμές αυτές μας τις δίνουν ΜΟΝΟ οι χιλιάδες υγειονομικοί μας που νυχθημερόν αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Χωρίς την βοήθεια που, όπως λένε, θα ανέμεναν από το κράτος. Το ίδιο κράτος που αγκομαχά να “ανοίξει” την οικονομία και να διασώσει μεγάλες, κυρίως, και μικρές, λιγότερο, επιχειρήσεις.

Αφορμή για να ταυτισθούμε έδωσε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

“Σε αυτές τις συνθήκες οι διεκδικήσεις, για να δοθούν λύσεις στα τεράστια και γνωστά προβλήματα των δημόσιων μονάδων υγείας είναι ζήτημα ζωής για το λαό. Σε αυτό θα συνεχίσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις.

Όμως αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής.

Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας.
Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Καπραβέλος (Δ/ντης ΜΕΘ) στο libre: Αν υπάρξει τρίτο κύμα θα “πέσει” η Αθήνα – Χάνουμε ασθενείς, η “επίταξη” δεν προσέφερε ουσιαστική βοήθεια

Τον ακολούθησαν μέχρι στιγμής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναισθησιολόγος, κ. Χρήστος Κέλλας και ο επίσης βουλευτής της ΝΔ, χειρουργός, Κωνσταντίνος Μπλούχος. Μπράβο και σε αυτούς και σε όποιον ακόμα ακολουθήσει.

Σε τέτοιες εποχές καθένας επιλέγει τους “ήρωες” του. Δυστυχώς, πολλοί θα προσπεράσουν το παράδειγμα του Γιώργου Λαμπρούλη και θα προτιμήσουν να ταυτισθούν με τις άναρθρες κραυγές των τηλεπαραθύρων που συνεχίσουν να διχάζουν. Αρκετοί εκ των κυβερνώντων αλλά όχι μόνο.

Είναι, εν κατακλείδι, θέμα επιλογής. Με την θλιμένη αγωνία του κάθε Λαμπρούλη που σπεύδει εκεί που δίνεται η πραγματική μάχη, ή με τους “πανηγυρίζοντες”, τους τοξικούς και τους “εωσφορικώς επηρμένους” (κατά τον Αλεξανδρουπόλεως) που σπέρνουν κηρύγματα αλλοφροσύνης και ανορθολογισμού; Η απάντηση θα έπρεπε να είναι εύκολη, απλή και αβίαστη. Δεν είναι…

Σχετικά Άρθρα