Ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην Κρήτη – Τουρκικά πολεμικά εγκλώβισαν ελληνικό ψαράδικο

 Ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην Κρήτη – Τουρκικά πολεμικά εγκλώβισαν ελληνικό ψαράδικο

Το ελληνικό αλιευτικό “Δήμητρα” μήκους 14 μέτρων και νηολογίου Χανίων είχε απλώσει παραγάδια για ξιφίες. Μία τουρκική φρεγάτα που συνοδεύει το Oruc Reis πλησίασε το ελληνικό αλιευτικό. Οι Τούρκοι του ζήτησαν να αποχωρήσει άμεσα από την περιοχή.

Ο ψαράς Νίκος Κρασάκης δήλωσε στο zarpanews.gr: «Ξαφνικά η περιοχή γέμισε τουρκικά πολεμικά πλοία που μου είπαν ότι βρίσκομαι σε απαγορευμένη περιοχή και εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Σε λίγο περικύκλωσαν το ελληνικό αλιευτικό και άλλα τουρκικά πολεμικά!

«Τι να έκανα; Έφυγα. Έπαθα 2.000 ευρώ ζημιά. Οι Τούρκοι εκεί κάτω κάνουν ότι θέλουν. Αλωνίζουν ανενόχλητοι. Ήταν ένα ακόμη αλιευτικό κοντά. Έφυγε και αυτό. Εμένα ποιος θα με πληρώσει; Στο Υπουργείο Ναυτιλίας δεν το είπα καν. Γιατί και να το έλεγα θα γινόταν κάτι; Κάνεις δεν κάνει κάτι. Πριν λίγες μέρες το Οruc Reis ήταν 12 μίλια από τη Ρόδο. Τι δουλειά έχει εκεί;», κατέληξε ο Κρητικός ψαράς.

Είναι ο Νίκος Κρασάκης από τα Χανιά. Που παλεύει με τη θάλασσα για ένα μεροκάματο. Ένας ακόμη από τους Έλληνες ψαράδες που βιώνουν την Τουρκική προκλητικότητα. Εκεί στη μέση του πουθενά. 100 ναυτικά μίλια από την κοντινότερη στεριά. Με τα τουρκικά ελικόπτερα και τα πολεμικά να μην τον αφήνουν να δουλέψει και να του χαλάνε τα εργαλεία. Αυτή είναι η καθημερινότητα τους, αυτή είναι η πραγματικότητα τους. Αυτοί είναι οι Έλληνες ψαράδες μας.

Πηγή: zarpanews.gr 

Σχετικά Άρθρα