Σεπόλια: Η στιγμή της προσπάθειας σύλληψης από την Αστυνομία του 55χρονου πατέρα που νοσηλεύεται με ισχαιμικό

 Σεπόλια: Η στιγμή της προσπάθειας σύλληψης από την Αστυνομία του 55χρονου πατέρα που νοσηλεύεται με ισχαιμικό

Την ώρα που οι τέσσερις συλληφθέντες της επιχείρησης της Αστυνομίας στα Σεπόλια αφέθηκαν ελεύθεροι νέο υλικό έρχεται στην δημοσιότητα για όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή.

Στο βίντεο που ανάρτησε η συλλογικότητα «Μένουμε Ενεργοί» στο facebook (μετά από το χθεσινό βίντεο-ντοκουμέντο με τη σύλληψη του φοιτητή μέσα από την πυλωτή της πολυκατοικίας του (https://youtu.be/ulgSViCdeIs) και τον ξυλοδαρμό της μητέρας και της αδερφής του από την αστυνομία) καταγράφεται η στιγμή της σύλληψης και λιποθυμίας του πατέρα του, ο οποίος έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο και νοσηλεύεται (εκτός κινδύνου) στον Ευαγγελισμό.

Ποιος κυκλοφόρησε στην Ελλάδα την εικόνα του υπουργού ανάπτυξης στο Αμπού Ντάμπι να φωτογραφίζει τους πολυέλαιους

Όπως θα δείτε στο βίντεο, η οικογένεια του φοιτητή μαζί με γείτονες και συνδικαλιστές που βρέθηκαν στο σημείο της σύλληψης (ανάμεσά τους, η Ντίνα Ρέππα, δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα και ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό) πηγαίνουν έξω από το ΑΤ Κολωνού όπου τους είχαν διαβεβαιώσει ότι θα μεταφερόταν προσωρινά ο φοιτητής.

Συνεχίζουν να απαιτούν να απελευθερωθεί ο αθώος συλληφθέντας, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους που βρέθηκαν στον Σταθμό Λαρίσης και τα Σεπόλια δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου και να διαδηλώσουν με μάσκες και αποστάσεις υπό το σύνθημα Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία.

Όταν φτάνουν όμως στο ΑΤ Κολωνού μαθαίνουν ότι οι αστυνομικοί τους εξαπάτησαν και ότι ο συλληφθέντας φοιτητής είχε μεταφερθεί τελικά στη ΓΑΔΑ. Ο πατέρας του τότε ξεσπάει και ακούγεται να φωνάζει στους αστυνομικούς: “Μου είχατε υποσχθεί ότι θα τον φέρνατε εδώ”. Και τότε οι αστυνομικοί επιχειρούν να τον συλλάβουν τραβώντας τον και πετώντας τον στο έδαφος.

Στο σημείο σπεύδουν οι γυναίκες της οικογένειας και οι γείτονες που είχαν μαζευτεί και τότε οι αστυνομικοί αρχίζουν να τους απωθούν βίαια.

Κάπου εκεί, λιποθυμάει ο άνθρωπος για να μεταφερθεί αργότερα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ισχαιμικό επεισόδιο, όπου νοσηλεύεται ακόμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Ευαγγελισμό, οι αστυνομικές δυνάμεις που ακολούθησαν το ΕΚΑΒ παρέμειναν για ώρες περιμένοντας να συλλάβουν τον άνθρωπο σε περίπτωση που έπαιρνε εξιτήριο.

Μόνο όταν ξέσπασε σάλος από τη δημοσιοποίηση του συμβάντος πήραν εντολή να αποχωρήσουν.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο Δ.Κ. δε διατρέχει κίνδυνο για την υγεία του ωστόσο νοσηλεύεται ακόμα για να ξεπεράσει οριστικά το ισχαιμικό επεισόδιο.

Σχετικά Άρθρα