Λινού: “Για να είμαστε ασφαλείς στην Ελλάδα θα πρέπει να εμβολιαστούν 7.000.000 άνθρωποι”

 Λινού: “Για να είμαστε ασφαλείς στην Ελλάδα θα πρέπει να εμβολιαστούν 7.000.000 άνθρωποι”

Στο ερώτημα πόσοι Έλληνες θα πρέπει να εμβολιαστούν για να είμαστε ασφαλείς στην Ελλάδα κλήθηκε να απαντήσει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

«Για να είμαστε ασφαλείς στην Ελλάδα θα πρέπει να εμβολιαστούν 7.000.000 άνθρωποι» απάντησε ενώ πρόσθεσε για το τέλος της πανδημίας του κοροναϊού πως «το happy end θα υπάρξει αλλά δεν θα είναι τόσο άμεσο. Δεν θα αγκαλιαστούμε όταν μάθουμε ότι βγήκε το εμβόλιο, θα αγκαλιαστούμε όταν εμβολιαστούμε όλοι»

«Θα εμβολιαστούν πρώτοι οι γιατροί πρώτης γραμμής και οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής, αυτοί δηλαδή που υποδέχονται, που έρχονται σε άμεση επαφή, με τους νοσούντες covid- 19 και μετά άτομα υψηλού κινδύνου και σιγά -σιγά όλοι μας», είπε.

Η συγκλονιστική φωτογραφία ασθενή με κοροναϊό μέσα από την ΜΕΘ

Στην ερώτηση εάν έως το τέλος της άνοιξης του 2021 θα διατεθούν εμβόλια στην Ελλάδα, ώστε να διασφαλισθεί η τουριστική σεζόν, απάντησε ότι «θα έχει διατεθεί σε ορισμένους».

Η κ.Λινού εξήγησε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα, ανοσοποιεί το 90% όπως είπε χαρακτηριστικά, πράγμα που δημιουργεί μια ασπίδα για όλους.

Το Messenger RNA (mRNA), η τεχνική που χρησιμοποιεί η Pfizer, εξήγησε, είναι μια καινούρια τεχνική κατά την οποία χρησιμοποιείται ένα μέρος του γεννετικού υλικού του ιού (mRNA) και όχι απενεργοποιημένος ιός όπως στα περισσότερα εμβόλια. Έτσι παράγονται τα αντισώματα για τον ιό. Αυτή την τεχνική χρησιμοποιεί και η εταιρεία Moderna.

Σχετικά Άρθρα